Sağlık-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Halkla İlişkiler Sekreteri Semih Durmuş, demokratik açılımla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Türkiye her türlü müdahaleye rağmen Bonzai Ağacı olmayacaktır" dedi.  Durmuş, Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi tarafından düzenlenen bilgilendirme ve istişare toplantısına katıldı. Sağlık Sen Zonguldak Şubesi tarafından Atatürk Devlet Hastanesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme ve istişare toplantısına Sağlık Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Semih Durmuş'un yanı sıra Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Ali Kara ile yöneticileri, merkez sağlık kuruluşları iş yeri temsilcileri, ilçe temsilcileri ve üyeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mehmet Ali Kara, toplantıya bütün sağlık çalışanlarını davet ettiklerini söyledi.
SAĞLIK PERSONELİNİN
HAKLARI TAKİP EDİLECEK
Semih Durmuş da, 12-14 Mart 2010 tarihinde gerçekleştirilen "Sağlık'ta Vizyon Sempozyumu" ile sendikacılık alanında Türkiye'de bir ilke imza attıklarını anlattı. Sempozyumu değerlendiren Durmuş, şöyle konuştu: "Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları adına yetkili olan Sağlık Sen ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan 30 Ekim 2009 tarihli Kamu İdari Kurulu toplantısında alınan karar gereği Sağlık Sen tarafından Sağlık Bakanlığı katkılarıyla Sağlıkta Vizyon Sempozyumu düzenledik. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın açılışını gerçekleştirdiği, sağlık çalışanlarının sorunları ve çözüm yolları ilgili sempozyuma bakanlık yetkilileri, bilim insanı, il sağlık müdürleri, hastane başhekimleri ve hastane müdürleri, başhemşireler ile birlikte sendikamız teşkilatlarının yönetim kurulları ile çeşitli meslek gruplarından sağlık çalışanlarından oluşan bin 200 kişi katıldı. Sağlık çalışanlarının sorunlarının masaya yatırıldığı sempozyumda sorunlar direkt olarak çözüm makamına aktarıldı."
Sağlık Bakanı Akdağ'ın sözleşmeli personel hakları ile ilgili sözlerinin takipçisi olacaklarını belirten Durmuş, şunları söyledi: "Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın 'sözleşmeli personelin hakları, kamudaki diğer sözleşmeli personelin özlük haklarının gerisinde olmayacak' şeklindeki sözlerinin takipçisi olacağız. 'Aylık mahsuplaşma, özürlü yakını olan sağlık çalışanına nöbet muafiyeti, 4/B sözleşmeli personele dönem şartı olmadan becayiş hakkı, yine 4/B'li personele yılda birden fazla eş durumu tayin hakkı, yıllık izin ve raporlu günlerde döner sermaye ücretlerinin kesilmemesi' gibi önem arz eden konularda büyük mesafe kat etik. Önümüzdeki günlerde sağlık çalışanlarımıza müjdeli haberler vermeyi ümit ediyoruz. Özlük haklarının yanı sıra sosyal sendikacılık adına da, Ankara'ya gelen misafirler için konaklama sorununu çözdük."  
BONZAİ AĞACI BENZETMESİ 
Gündemdeki demokratik açılımı da değerlendiren Durmuş, sağlık çalışanlarının geleceği için açılımı önemsediklerini söyledi. Türkiye'ye ilginç bir benzetmede bulunan Durmuş, "Türkiye her türlü müdahaleye rağmen Bonzai Ağacı olmayacaktır. Çünkü Bonzai Ağacı, büyümemesi için dalları sürekli budanmakta, aksi halde çok hızlı büyüyen ve gelişen bir ağaçtır. Türkiye'nin hızı Bonzai Ağacı gibi kesilmektedir. Sağlık Sen olarak demokrasinin kesintiye uğramaması için her platformda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.