ETİ Çocuk Tiyatrosu, ülke genelinde "Sosyal Sorumluluk Projesi" kapsamında yaptıkları çalışmalarla kültürel ve sanatsal çalışmaları sürüyor. Zonguldak Kent Konseyi'nin daveti üzerine Zonguldak'a gelen ETİ Çocuk Tiyatrosu'nun "Pinokyo" adlı oyununu, GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda öğrenciler izledi.  ETİ Çocuk Tiyatrosu, 2009-1010 sezonunda perdelerini Eylem Can Polat ve Mine Özgen tarafından uyarlanan ve Ünsan Sicilli'nin yönetmenliğinde sahnelenen "Pinokyo" oyunuyla sezonun ilk perdesini Bursa'da açtı.
Ülke turnesine çıkan ve Zonguldak ve ilçelerine de uğrayan ETİ Çocuk Tiyatrosu'nun Yapımcısı Tuncay Özkan şunları söyledi;
"Amacımız Türkiye'nin her yerinde sadece 'Pinokyo' oyunu ile 120 bin çocuğa ulaşmayı hedefliyoruz. Sosyal Sorumluluk Projemiz ile onların sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak istiyoruz. Fırsat buldukça her noktaya ulaşmak istiyoruz.
Burada olmaktan mutluyuz. ETİ Çocuk Tiyatro-su, eğlendirici olduğu kadar içeriğindeki eğitici ve öğretici oyunlarıyla çocuklarımızın kendini daha kolay ifade edebilmelerini ve algılarını güçlen-direrek ufuklarını genişletmeyi hedefliyoruz."