Zonguldak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Arda Turan'ın Türkiye-Kazakistan milli maçı sonrasında yaptığı açıklamalarda PKK'lılara şehit dediğini iddia ederek ağır bir eleştiride bulundu. İsim vermeden Arda Turan'ı eleştiren Yorulmaz, şöyle konuştu: "İki aydır şehit sayısı artmış durumda. Bu konuda Başbakanımıza ve İçişleri Bakanımıza güveniyoruz. Başbakanımızın açıklamaları var, inşallah bu terörü kısa zamanda bitirirler. BDP'nin yeni gelen başkanı genel kurulda konuşmasında başka bir ülkede yaşıyormuş gibi konuştu. Biz onu nefretle kınıyoruz. Böyle açıklama yaparlarsa bu terör bitmez demeye getiriyor. Bizim Zonguldak gibi bir yerde 112 tane şehidimiz var."
Türkiye genelinde ne gerekiyorsa onu yapacaklarını anlatan Yorulmaz, şunları söyledi: "Kitle örgütlerinin hiçbirinin sesi çıkmıyor. Daha dün maç oldu bir futbolcu PKK'lıyı da şehit sayıyor onu kınıyoruz. Şehitler ile PKK aynı olamaz. Vatan hainlerini şehit diye sayıyorsanız bizim o zaman başka şeyler konuşmamız lazım. Ben bu konuda onları kınıyorum. Zonguldak'taki şehit aileleri bizleri devamlı arıyorlar gereken ne ise onu yapacağız."
Zonguldak milletvekillerini Ramazan Bayramı'nda şehit ailelerini ziyaret etmedikleri için eleştiren Yorulmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Zonguldak'ın 5 milletvekili var bir tanesi içeride. 4 tane milletvekilimiz hangisi şehit ailesini, gaziyi ziyaret etmiş. Sormak lazım, 9 gün bayram tatiliydi. Herkes birbirleriyle bayramlaşıyor, birde onların evlerine gitsinler onların acılarını paylaşsınlar." 

ARDA TURAN NE DEMİŞTİ? 
Türkiye-Kazakistan milli maçının ardından açıklamalarda bulunan milli futbolcu Arda Turan, "Bu golü Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün halkların şehit olan evlatlarına armağan ediyorum.
Bütün Türk evlatlarına armağan ediyorum. Gerçekten ülkemde böyle şeylerin olmasını istemiyorum. Çok üzülüyorum bir Türk vatandaşı gibi.
Bu konuda üzerime ne düşerse yapmaya çalışıyorum" demişti.