Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, oluşturulan akil adamlar listesine tepki gösterdi. Bacıoğlu, akil adamlar listesinin her kesimden tarafsız, aydın, yazar, sanatçı, STK başkanlarının listede yer aldığı yönündeki açıklamaların doğruyu yansıtmadığını, listenin hükümet ve PKK'ya yakın isimlerden oluşturulduğunu söyledi.


Bacıoğlu, konuyla ilgili açıklamasına şöyle devam etti:
Ne yapacaklarına geldiğimizde ise, bu sözde akil insanlar halkımıza, İmralı ile başlatılan açılım sürecini anlatacak, sürece destek verirseler, 'akan kan duracak!' Süreci halkımıza anlatacak kişilerin arasında, 28 Kasım 2011'de İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 6 yıl, 3 ay hapis cezasına çarptırılan ve bu kararın Yargıtay'ca da onaylanması durumunda cezaevine girecek olan Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen de bulunmaktadır.
Ayrıca, medyada yer alan haberlere göre Özgen, 10 Nisan 2013 tarihinde Ankara'da başka bir davadan 15 yıl hapis istemi ile yargılandı. İddianamede KESK Başkan'ının KCK/DEMEP'in başındaki kişi sorumlu kişi olduğu iddia edilerek, 'daha önce de aynı suçtan yargılanmış, mahkum olmuş, temyiz yargılaması devam eden ve terör örgütünün siyaset akademisinde örgüt üyelerinin eğitiminde görev almış bir kişidir' deniliyor. Bende merak ediyorum. Terör örgütü üyesi olmak suçuyla yargılanan bir kişi, nasıl tarafsız bir kimlik ile vatandaşa süreci anlatacak? Lütfen gaflet uykusundan uyanalım artık.
Türkiye Kamu-Sen olarak, cumhuriyetin kazanımlarının yok sayıldığı, devletimizin acz içinde olduğu görüntüsü verilen bu sürece asla destek vermeyeceğimizi, vatanımızın bölünme projesinin karşısında duracağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.