Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik Hayat Boyu Öğrenme Programları kapsamında bulunan Comenius Projeleri dahilinde ilçeye gelen 2 öğretmen ve 8 öğrenciden oluşan Polonya proje grubunun Zonguldak ve ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiklerini söyledi. Öğrencileri ilçede iyi ağırladıklarını ve mutlu bir şekilde ülkelerine gönderdiklerini belirten Çevik, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları tarafından organize edilen, ülkemiz Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Okulumuz 'Hayat Boyu Öğrenme Programları' kapsamında bulunan Comenius Projeleri dahilinde, 'Key Competencies of Life and School Education' adlı projesi, İngiltere koordinatörlüğünde başlatılmış olup, Türkiye, İngiltere, İspanya, Almanya ve Polonya ortak ülkeleri tarafından yürütülmektedir. Öğrencileri iş yaşamına hazırlayıp, onların değişik meslek guruplarıyla etkileşimini sağlamayı amaçlayan projenin ilk hareketliliği, 11-19 Şubat 2011 tarihleri arasında, okulumuzun İngiltere-Birmingham'da bulunan Arrow Vale Commmunity High School'u ziyareti ile gerçekleşmiştir. 1 idareci 3 öğretmen ve 6 öğrenciden oluşan ekip, üzerinde uzun süredir çalışmakta oldukları 'Fitnes Center' çalışmasını başarılı bir şekilde sunmuştur. Kendi bölümleri dışında farklı meslek guruplarıyla iletişim kurarak iş yaşamı ve prosedürleri hakkında bilgiler edinmişlerdir. İngiltere'de ki ortak okul öğrencileriyle birlikte fikir alışverişinde bulunarak projeyi geliştirmişlerdir dedi.
31 Mart-06 Nisan 2012 tarihlerinde, 1 idareci, 2 öğretmen ve 8 öğrenciyle Polonya'ya gideceklerini belirten Çevik, Ortak ülkelerin ikili bir şekilde toplanarak çalışmasını öngören projemizin planlanmasına göre 27-31 Mart 2011 tarihleri arasında okulumuz, İngiltere'den gelen 1 idareci, 1 öğretmen ve 6 öğrenciyi misafir ederek proje çalışması yapmış, Türk kültürünü ve eğitim sistemini tanıtmıştır. 15-20 Mayıs 2011 tarihleri arasında, Almanya'nın Ulzburg şehrinden 2 öğretmen 9 öğrenci okulumuza gelmiştir. Alster Gymnasium adlı ortak okul ile birlikte proje çalışmaları yürütülmüştür. 2011-2012 eğitim öğretim yılında da devam eden projemiz kapsamında okulumuz, 01-07 Ekim 2011'de İspanya'nın Burgos şehrindeki proje ortağı okula, 1 idareci 3 öğretmen ve 9 öğrenciyle ziyaret gerçekleşmiştir. 22-28 Ocak 2012'de Almanya'nın Ulzburg şehrindeki proje ortağı okula ziyaret gerçekleştirmiştir. Polonya'dan gelen Proje grubu 20-25 Şubat 2012 tarihlerinde okulumuzu ziyaret etmiştir. Bu tarihlerde ilimiz ve ilçemizin tarihi ve turistik yerlerine geziler düzenlenmiştir.
Bu maksatla Zonguldak, Kdz. Ereğli, Bartın, Safranbolu, Bolu, Abant ve Gölcük gibi tarihi ve turistik yerlerimiz gelen bütün guruplara gezi düzenlenerek tanıtılmıştır.
Son olarak 31 Mart-06 Nisan 2012 tarihlerinde, 1 idareci, 2 öğretmen ve 8 öğrenciyle Polonya'yı ziyaret edecek olan okulumuz, Hayat ve Okul Eğitimiyle ilgili, öğretmen ve öğrenciler olarak tüm bu ülkelerden edindiğimiz kazanımlarla birlikte projemizi tamamlamayı hedeflemektedir diye konuştu.