Kdz Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın son günlerde gündeme taşıdığı ve yeniden kurulması için çalışmalara başladığı açıklamalarını değerlendirdi.
1994 Yılında Erdemir'in özelleştirilmesini engellemek amacıyla kurulan ve o zaman şartlarında da başarılı olan İlçe Temsilciler kurulunun üyesi olduğunu belirten Likoğlu, Karadeniz Ereğli'nin ekonomik, siyasal, kültürel ve sosyal durumuna bakıldığında 2008'in ortalarından itibaren küresel krizin etkilerinin ilçede de yoğun bir şekilde hissedildiğini, ilçenin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki problemlerinin çözülmesi noktasında Ereğli'de bulunan sivil toplum örgütleri, meslek kuruluşları, siyasi partiler ve yerel yönetimleri bir araya toplayabilin, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü konumundaki Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde faaliyet gösteren Karadeniz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası bulunduğunu hatırlattı.

HASTANE YERİ TSO'DAKİ
TOPLANTISINDA BELİRLENDİ
Posbıyık'ın, İlçe Temsilciler Kurulu oluşturma çalışmalarını anlamakta zorluk çektiğini belirten Likoğlu yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Ereğli TSO sorumluluklarının bilincinden hareketle bu kurumları tek tek ziyaret etmiş ve ilçemizin sorunlarının çözümü için bir araya getirme başarısını göstermiştir. Ereğli TSO öncülüğündeki bu birlik ve beraberliğin neticesinde, yeni hastane yerinin belirsizliği ortadan kaldırılmış, yeni hastane yeri herkesin ve her kesimin uygun bulduğu Kaynarca Toplu Konutları'nın bulunduğu alan olarak neticelendirilmiştir. Bu problemin çözüme kavuşturulmasında Ereğli TSO'nun katkıları herkes tarafından bilinmekte ve takdir edilmektedir. Ereğli TSO bu çalışmasıyla ilçenin tüm sorunlarının birlik ve beraberlik içerisinde çözülebileceğini göstermiştir. Tam da Karadeniz Ereğli'de birlik ve beraberlik ön plana çıkmış, Ereğli TSO sivil toplum örgütlerine, meslek kuruluşlarına, siyasi partilere, ilçe ve belde belediye başkanlarına ziyaretler düzenleyip, ilçemizin öncelikli sorunlarını belirleyip, çözüm üretmeye başlamışken, İlçe Temsilciler Kurulu'nun Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Sayın Halil Posbıyık tarafından yeniden gündeme getirilmesini anlamakta zorluk çektiğimi ifade etmek istiyorum. Sonuç olarak içinde bulunduğumuz durumda yapılması gereken; Samimiyet temelinde, Karadeniz Ereğli'nin ön planda tutularak, öncelikli sorunlarımızın belirlenmesi, programlanması ve çözüm arayışlarının bulunması için tüm ciddiyetimizi ortaya koymaktır. Yeniden gündeme getirilen İlçe Temsilciler Kurulu'nun bugünkü şartlarda faaliyete geçirilemeyeceği birlik ve beraberliği sağlayamayacağı, hiçbir soruna çözüm üretemeyeceğini sorumluluk bilincinde olan herkes tarafından bilinmektedir" dedi.