***Kdz. Ereğli Belediyesi 29 Mart Yerel Genel Seçimleri öncesinde yaklaşık 45 gün vekaletle başkanlık yapan Arslan Keleş, Ereğli?de ekonomik krizin daha yeni yeni yaşanmaya başladığını konuya sadece Erdemir?in sac politikaları olarak değil tüm enstrümanları ile bakmak gerektiğini söyledi.

***Keleş, TSO?nun başladığı girişimlerin de kamuoyunda ivme kaybettiğine dikkati çekti.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli'nin ardından 10 Şubat 2009 Kdz. tarihinde Ereğli Belediye Meclisinde gerçekleştirilen Başkanlık seçimi ile yerel seçimlere kadar Belediye Başkanlığına vekaleten seçilen AKP'li işadamı Arslan Keleş, gazeteniz Önder'in merkez bürosunu ziyaret ederek Sorumlu Müdür Mustafa Kemal Bektaş ile görüştü. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin de yapıldığı ve yaklaşık 3 saat süren ziyaret sırasında Keleş otomotiv sektöründen yerel basına kadar pek çok konuda bilgiler aktardı.

EREĞLİ?DE CİDDİ DÜŞÜŞ YAŞANDI


2009 Yılı otomotiv sektörünün Özel Tüketim Vergisinde yapılan düzenlemeler ile yoğun geçtiğini belirten Keleş, "ÖTV düzenlemeleri satışları tetikledi inanılmaz rakamlara ulaşıldı. Keleşsan olarak en fazla araca 2009 yılında sattık. Zonguldak il genelini baz alırsak en fazla araç satımını gerçekleştiren firma biz olduk. Ereğli olarak listeye baktığımızda ise Erdemir'in maaş kesintisi, tersanelerin durumu satışımızı oldukça olumsuz etkiledi. Ereğli Türkiye ortalamasının oldukça altında kaldı. 2010 Yılının ortalarına doğru hurda teklifi ile ilgili otomotiv firmaların hükümete bir talebi olacak belki o süreçte biraz hareketlilik olabilir" dedi.

KRİZ YENİ BAŞLIYOR

Ereğli'de ekonomik krizin ciddi boyuta ulaştığını belirten Keleş, "Ereğli için ekonomik kriz daha yeni başlıyor. Ben 2010 yılının Ereğli'de ekonomik anlamda daha kötü geçeceğini düşünüyorum. Sac tüccarlarının ortamı ortada, Ereğli'de 2. icra müdürlüğünde bile dosyalar dolmuş durumda. Bölgenin sorunlarının çözümü için ortak bir hareket gerekir. Erdemir'in maaş indirimi, tersaneler bölgesindeki durum, işsizliğin artması vatandaşın alım gücünü tamamen düşürdü. Esnafın bu konuda açıklamaları var yaşadıkları sıkıntıları kendileri dile getiriyorlar.

ERDOĞAN-POSBIYIK YAKINLAŞMASI

Ereğli'ye yeni bir hastane yapımı ile ilgili olarak yer arayışlarını da değerlendiren Keleş, "Şehrin gelişmesi anlamında Osmantepe mevkii iyi olur ancak alt yapısı için ciddi rakamlar harcanmalı. Ben şunu belirtmek istiyorum bu süreçte Devlet Demiryolları arazileri hazineye verildi. AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ve Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın birlikte hareket etmesi bölgemiz için son derece önemli bir olay olarak değerlendiriyorum. Yeni hastane için iyi bir planlama yapılmalı. Ulaşım konusunda sıkıntı yaşanabilecek bir alana hastanenin yapılması bence doğru değil. DDY arazilerine eğer tam teşekküllü bir hastane yapılırsa mevcut hastane binası da en iyi şekilde değerlendirilmelidir. Bakın çarşı merkezinde Atatürk Kültür Merkezi var. Ereğli'ye çok daha kapsamlı yakışır bir AKM binası gerekir. Hastanenin mevcut binası taşındığında bu alanın bir bölümü AKM alanı olarak bile değerlendirilebilir.

HEYECAN YİTİRİLDİ

Ticaret ve Sanayi Odası'nın ilçe genelinde sorunların çözümü konusunda başlatmış olduğu hareketin ivme kaybettiğini belirten Arslan Keleş, "İyi başladılar ancak verilen aralar nedeniyle kamuo-yunda ivme yani heyecan kaybettiler. Bu heyecanı yeniden kazanmaları gerekiyor. Ben şahıs olarak bölgenin sorunlarının çözümü için taşın altına elini koymaya her zaman hazırım" dedi.

SİYASETE ARA!..

Yaşanan ekonomik krizler ve ülkenin geldiği noktada konsantrasyonu üst seviyede tutabilmek için yoğun bir çaba sarfettiğini belirten Keleş, "AKP'nin İl Yönetimindeyim işlerime ağırlık verdim ancak bir yandan da bölgenin sorunları vatandaşların dertlerinin çözümü konusunda mücadelemiz devam ediyor. Kısa ve uzun vade planlarım içerisinde siyasi bir beklentimde yok" sözleriyle konuştu.

POSBIYIK'A GEÇMİŞ OLSUN

İstanbul'da ameliyat olan Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a da geçmiş olsun diyen Keleş, "Kendisine geçmiş olsun diliyor ve biran önce görevine dönmesini temenni ediyorum" dedi.