Zonguldak Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Kutlu Günvar, Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine verdiği “Çevre Ve Hayvan” konulu eğitim seminerinde, “doğanızı sevin, hayvanları koruyun” nasihatlerinde bulundu.
Günvar, dün Erdemir Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik yaptığı bir derslik eğitim seminerinde, öğrencilere GDO’lu ürünler, pillerin çevreye verdiği zararlar, gereksiz su kullanımı ve sokak hayvanları üzerine bilgiler verdi. Günvar, gerekli önlemler alınmadığı takdirde su savaşlarının yakın bir gelecekte başlayacağını belirterek, “Suyla halı veya araba yıkamayın, bezle silin” tavsiyelerinde bulundu.
“SUYA DEĞER VERİN”
Kutlu Günvar, konuşmasını şöyle sürdürdü “Teknoloji günümüzde yaygın olarak kullanılıyor, bundan dolayı da hayatımız kolaylaşıyor. Ancak teknoloji sağlığımızı olumsuz yönde etkileyecekse ne anlamı kaldı? NASA’nın sunduğu Türkiye raporunda, 50 yıl içerisinde ülkemizin çöle dönüşeceği belirtiliyor. Bunun için mutlaka gerekli önlemler alınmalı. Su, gelecekte altından çok daha değerli hale gelecek. Bir damla su için insanlar başka ülkelere saldıracak. Bu günleri görmemek için suya değer verin ve yerinde kullanın.”
“ALIŞVERİŞLERDE NAYLON TORBA KULLANMAYIN”
Alışverişlerde naylon torba kullanılmaması konusunda da öğrencileri uyaran Günvar, “Poşet içerisinde satılan ekmek sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Bu doğrultuda sponsorlar bulduk ve sağlıklı ekmekler için kese kağıdı hazırlattık.
Bu, tüm ekmek fırınlarında uygulanmalı. Zonguldak’ta poşet içerisinde ekmek satan dükkanlara tepki göstermek için bir gün ekmek almasak mecburen kese kağıdı uygulamasına başlarlar” açıklamalarında bulundu. Kutlu Günvar, hayvanların korunması gerektiğini de belirttikten sonra “2070’ten Mektup” adlı slayt sunumu izlendi.
Günvar ve liseli öğrenciler çevreyi ve hayvanları koruma andı içtikten sonra seminer noktalandı.