Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, yerel bir gazetede çıkan, "Filyos Projesi'ne engel oluyor" yönündeki haberle ilgili Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen ve AKP İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ile birlikte bir basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda ilk sözü alan AKP Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, Filyos Projesi'nin Batı Karadeniz'in en büyük projesi olacağını belirterek, "Çalışmalar bu aşamaya gelene kadar bir sürü süreçten geçti. Sette ihalesinin gerçekleşmesi ile Çömlekçi Köyü'ndeki taş ocağı çalışmaya başladı. Fakat buradaki taş ocağı böyle büyük bir proje için yeterli olmayacağından dolayı DSİ ikinci bir taş ocağı arama çalışmasına başladı. Bu yüzden ikinci bir yer olan Yolcuoğlu Tepesi'ndeki taş ocağına ruhsat almak için çalışmalarımız devam ediyor. Basınımıza her zaman doğru bilgiyi vermeye çalışıyoruz, bu haberleri yapmadan önce bizleri aramış olsalardı, kendilerine açıklamamız olurdu" diye konuştu.
Haberde yer alan iddialara üzüldüğünü ve Filyos Projesi'nin bu aşamaya gelmesinde kendisinin de katkısı olduğu belirten Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, projenin ilerlemesi için sık sık toplantılar yaptıklarını belirtti. Basın silah olarak kullanılırsa, merminin nereye gideceğinin belli olmayacağını söyleyen Düzlü, "Maksat haber yapmaksa, sorumluluk içinde yapılmalıdır. İddia edilen hiçbir konuda tarafıma dönülmemiştir. Beldemizde 'hayır' oyunun çıkması da halkın takdiridir. Kaldı k, iki maden şehidini siyasete alet etmek oldukça yakışıksızdır. Haberde 'ruhsatlı' diye sözü edilen taş ocağı ruhsatlı değildir. Daha önce DHL A.Ş. tarafından kullanıldığı için orasının uygun olacağı düşünüldü. Bu bölgede ciddi anlamda su kaynaklarımız var. Taş ocağı ile ilgili sıkıntılarımız dile getirdik ve bir heyet geldi. Bu ocağında yeterli olmayacağı görüldü, bu yüzden ikinci bir ocağın ruhsatının alınması için çalışmalarımız devam ediyor. Kendilerinden yetki aldığımız vatandaşı hiçbir zaman tehdit unsuru olarak kullanmadık.
Saltukova halkına zarar verecekse, tabi o konularda çalışma yapacağız. Bu hükümeti karşıma alıp tehdit ediyorum anlamına gelmez. Su kaynaklarının zarar görmemesi için ikinci bir taşocağının ruhsat alma çalışmaları devam ediyor" dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de, ikinci, hatta üçüncü bir taş ocağı için ruhsat almaya çalıştıklarını söyleyerek, "Şu anda su kaynaklarına zarar verilmeden çalışma yapılıyor.
İkinci taş ocağı faaliyete geçtiği takdirde Çömlekçi'deki taş ocağı kapatılacaktır. Bu konuda Adil Başkanımızın mağduriyeti giderilecektir" diye konuştu. Yerel yönetimler olarak projeden kendilerinin sorumlu olduğunu belirten Başkan Gülşen, Düzlü ve Çolakoğlu ile birlikte bu zamana kadar projenin takipçisi olduklarını söyledi.