Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçede yapılması düşünülen liman projesi için yeni bir firmanın devreye girmesi ile önemli bir adım atıldığını söyledi.
Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçede yapılması düşünülen liman projesi için daha önce kurulan ALPORT Liman işletmeciliğinin iyi niyetli ve gayretli çalışmalar yapmasına karşın olumlu bir sonuç alamadığını söyledi.
ALPORT Liman İşletmeciliğinin hisselerini daha büyük bir firmaya vererek liman projesinin yeniden hayata geçirilmesi için önemli bir adım atıldığını belirten Malğaç, 2000'li yıllarda üst üste yaşanan ekonomik krizler var. Bunlar dünyayı ve ülkemizi etkilediği kadar bölgemizi, ilimizi ve ilçemizi de etkiledi. 7 bin kişinin istihdam edildiği tersanelerimiz bundan çok büyük zararlar gördü. Şu anda tersanelerimizde çalışan işçi sayıları 500-600'lere kadar düştü. İşsiz vatandaşlarımız oldukça mağdur oldu. Bu mağduriyetlerin altından kalkabilmek için ilimize, ilçemize yapımı planlanan büyük projelerimiz var. Bunlardan bir tanesi Alaplı limanı projesi hedefi, bunu takip eden firmamız şimdiye kadar ki girişimlerinden bir sonuç alamamıştı. Bu firmamızın iyi niyetli ve gayretli çalışmaları olduğunu biliyoruz. Kendilerinin üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptıklarına inanıyoruz. Daha büyük bir firma ile görüşülerek bunun tamamlanması adına bir adım atıldı. Bu ilçemiz ekonomisine olumlu katkı sağlayacak bir katkı olacaktır dedi.