Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10-11 Eylül tarihlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısı'na katıldı. Posbıyık, toplantıda Cumhuriyet Halkevi, Yöresel Kültür Evleri ve Yaşlılar ve Gençler Evi sosyal projeleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

 

Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, 10-11 Eylül tarihlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla İstanbul'da düzenlenen Cumhuriyet Halk Partisi Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Toplantısı'na katıldı. Halkın beğenisine sunulmak istenilen örnek projelerin anlatıldığı toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamzaçebi gibi partinin üst düzey yöneticileri, milletvekillerinin yanı sıra İzmir, Eskişehir, Antalya,  Mersin Büyükşehir Belediye Başkanları ile il ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.

ÖVÜNMEYE HAKKI YOK

Toplantı ile ilgili Kdz.Ereğli Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgiler verildi: Toplantının ikinci gününde Kdz. Ereğli Belediyesi tarafından uygulanmış ve diğer belediyeler tarafından örnek olabilecek projeler ile ilgili olarak sunum gerçekleştiren Başkan Posbıyık, şunları söyledi: Bir belediye başkanının, kesinlikle yol, su, asfalt, kanalizasyon, park, durak yaptım gibi şeylerle övünmeye hakkı yok. Biz zaten bu işleri yapacağız diye halkımızın karşısına çıkıyoruz ve oy istiyoruz. Önemli olan halkımızın sosyal ve kültürel hayatına yön verebilecek onların daha rahat bir ortamda yaşamalarına ve gelişimlerine katkı sağlayacak hayatlarını kolaylaştıracak projeler çok önemli.

PROJELER ÜRETTİK

Biz de Ereğli Belediyesi olarak Türkiye'de önek teşkil edecek projeler ürettik. Bunlardan bir kaç tanesi ise Cumhuriyet Halkevi, Yöresel Kültür Evleri ve Yaşlılar ve Gençler Evi. Bu üç proje bugüne kadar birçok belediye tarafından örnek alındı. Biz halkımıza sosyal projeler üretmeye devam ediyoruz. Bu toplantı çok yararlı bir toplantı oldu. Kentimizi ve yaptığımız çalışmaları anlatma fırsatı bulduk. Bizim de örnek aldığımız çalışmalar oldu. Diğer belediye başkanlarımızla fikir alışverişinde bulunduk dedi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞTÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın da Ereğli Belediyesi'nin de güzel sosyal çalışmalara imza attığını belirterek bu üç projenin Hizmet ve Proje fuarında sergilenmesi gerektiğinin altını çizdi. Başkan Posbıyık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüşerek Ereğli'de yapılan çalışmalar hakkında kısa bir bilgi verirken Kılıçdaroğlu Ereğli halkına sevgi ve selamlarını iletti.