Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, liman projesi, tersaneler, OSB ve eğitim yatırımları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç, ilçe gündemini değerlendirmelerde bulundu. Liman projesi, tersaneler, OSB ve eğitim yatırımları ile ilgili birçok konuda değerlendirmelerde bulunan Malğaç, ilçenin ve bölgenin kalkınmasına yönelik projelerin takipçisi olacaklarını söyledi. Alaplı Organize Sanayi Bölgesi'nde kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelindiği belirten Malğaç, OSB ilçemizde 1996 yılından bu yana devam eden bir çalışma şu anda kamulaştırma çalışmalarında son aşamaya gelmiş durumda 2012 yılının Ocak ayında bu çalışmaların da tamamen sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Ardından projelendirme ve imar parsilasyon işlemlerine başlanacak 2012 yılında bu çalışmalarında tamamlanmasını bekliyoruz dedi.
İlçede yapılması planlanan liman projesi ve tersanelerin istihdama ve bölge ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ifade eden Malğaç, Liman projesi büyük bir proje, çevresel diğer unsurlarda göz önüne alınarak genel idare tarafından karar verilebilecek bir konumda bizim gönül desteğimiz dışında yapacağımız fiili bir şey yok, ama tersaneler ile ilgili işlemler devam ediyor. Biz devam ettiğini takip ediyoruz. İki tersanemizden bir tanesinin şu anda dolgu çalışmalarını devam ettiriyor. 2012 yılında biter mi biter diye ümit ediyoruz. Diğer tersanemizin de çalışmalara başlayacağını ümit ediyoruz. Liman ve tersaneler projesi İlçemizin ve bölgemizin kalkınması adına çok önemli yatırımlardır. Bu projelerin hayata geçirilmesi ilçemiz ve bölgemiz istihdamına ve ekonomisine katkı sağlayacaktır diye konuştu. İlçede eğitim alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malğaç şunları söyledi:

500 KİŞİLİK YURT
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kurumlarda genel olarak bir değerlendirme yaptık, okullarımıza ziyaretlerimizde oldu, fiziki bazda yetersizlikler gözüküyor. Ek dersliklerin yapılması ve iki lise binamızın yenilenmesi gerekiyor. Bunlarla ilgili çalışmalarımız yer ve kaynak arayışlarımız devam ediyor. Şu anda 2012 yılı programına alınan Çok Programlı Lise binasının zemin etüdü çalışmaları tamamlandı. 2012-2013 eğitim ve öğretim yılında bitecek şekilde ihalesi ve yapımı işlerinin tamamlanıp faaliyete geçeceğini ümit ediyoruz. Bu önemli bir sorunun azaltacak ama ilçemize bir ya da iki lise binasının da yapılması gerekiyor, üniversitemizin yurt sorunu var. Bu konuda 500 kişilik yurdun ihalesi yapıldı. 2012 yılında bu yurdun bitirilmesini bekliyoruz. Şu anda sözleşme imzalama aşamasında imzalanmasının ardından çalışmalara başlanacak. 500 kişilik yurt ilçemizin önemli bir sorunu da gidermiş olacaktır. Eğitimle ilgili olarak genel anlamda okullarımızın eğitim kalitesinin yükselmesi noktasında öğretmenlerimizin, idareci arkadaşlarımızın ve müdürlerimizin yaklaşımlarının olumlu olduğunu görüyoruz, okullarına sahip çıkıyorlar. Bizlerde onların moralini arttırmak amacıyla ziyaret ederek destek vermeye çalışıyoruz. Alaplı'nın önümüzdeki yıllardaki sınavlarda lise ve üniversite sınavlarında başarısının artması ve öğrenci kalitesinin artması adına çalışmalarımız devam edecektir.

SOSYAL MEKANLAR EKSİK
İlçede gençlik merkezi kurulması için çalışma başlatacaklarını belirten Malğaç, Alaplı yeni gelişen bir ilçemiz alt yapısını belli aşamalarda yeni yeni oluşturuyor. Gençlerimizin vakit geçirebilecekleri sosyal mekanlar konusunda bazı eksiklikler görüyoruz. Bu noktada gençlik merkezi planlıyoruz. 2012 yılında ilçemizde bitmesini ümit ettiğimiz ihale aşamasında olan 690 evler mevkiindeki Tepeköy futbol sahasının sentetik çime dönüştürülmesi ihalemiz var. Bu önemli bir ihtiyacımızı karşılayacak, bunun yanı sıra mevcut kapalı spor salonumuzu da fiziki durumunu iyileştirerek halkımızın daha fazla kullanımına hazırlanması ile ilgili çalışmalarımız olacak. Ama bunlara ek olarak gençlerimize yönelik bir gençlik merkezi çalışmamız olacak, bu çadır faaliyeti yada bulabilirsek kalıcı bir mekan şeklinde düşünüyoruz. Ama bir şekilde gençlerimize mekan sağlamak istiyoruz. Yine kütüphanemiz var. 2012 yılında kütüphanemizde ısıtma tesisatı yapılması noktasında girişimlerimiz var. Kütüphanemizde önemli sayıda kitap var. Mekan kullanışlı ama ısıtma sorunlarından dolayı verimli kullanılamıyor. 2012 yılında da bu sorunu çözeceğiz dedi.

GÖLET PROJESİ ÇİZİLİYOR
Köylerdeki alt yapı çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Malğaç konuşmasını şöyle tamamladı:
Alt yapı ile ilgili köylerimizin alt yapılarını geliştirmek adına geçen senelerden devir aldığımız işler var. Şu anda devam eden 8 köyümüzde alt yapı kanalizasyon çalışmalar var. Bunları 2012 yılında tamamlayacağız. Köylerimizdeki fosseptik konusunda gerek yeniden yapılması gerekse temizlenmeleri konusunda çalışmalar yapacağız. Bunun yanı sıra ilçemiz ve köylerimizin su sorununu çözecek olan gölet projesi proje aşamasında şu anda projesi çiziliyor. 2012 yılının Şubat ayının sonuna doğru projenin tamamlanıp ihale sürecine geçilmesi hedefleniyor. 2012 de başlayacak olan ihale sürecinin ardından bu projenin 2013 yılı sonuna kadar tamamlanmasını bekliyoruz.