Zonguldak Site, Ontemmuz, İncivez dolmuş durakları temsilcileri ve bazı durak şoförleri, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat'ı makamında ziyaret ederek sorunlarının giderilmesi için yardım istedi.
Zonguldak Site Dolmuş Durağı Başkanı Tacettin Turan, İncivez Dolmuş Durağı Başkanı Okan Birinci, Ontemmuz Durağı Temsilcisi Ayhan Aydın ve bazı dolmuş soförleri, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat'a, Kozlu üst yol dolmuş durakları ile ile aralarında bulunan ve mahkeme kararı bulunan konuyla ilgili çözülmesi için yardım istediler.
Şoför esnafının sorunlarının giderilmesi için çalışacaklarını belirten Furat, Biz bu prosedürü yerine getireceğiz. Daha önce buraya gelen şoförler derneği başkanıyla da bu konuyu konuştuk. Biz Zonguldak şoför esnafının sorunlarını biliyoruz. Mesela biz minibüsler için, şimdi aradım   Ereğli'deki yönetimde bulunan arkadaşı, Ereğli'nin yaptığı uygulamayla ilgili örnekleri gönderecek. Kilimli'den olan uygulamaları aynı şekilde örnekleriyle inceledim. Bu işte mahkeme kararı varsa, getirir zabıta müdürlüğü kararı uygular. Biz her duraktan bir temsilci, belediye temsilcileri, partiden temsilci arkadaşlar, şoför esnaflarının içinden olan arkadaşlar gibi Osman Kıransoy arkadaşımız var. Oda otobüsçülük yaptı bu işleri biliyor. Ona da dedik bir komisyon kuracağız. Bu komisyon Zonguldak'ta şoför esnafının ne derdi varsa masaya yatıracak. Devamlı belediyelerde bizim kendi belediyelerimiz de veya Kozlu'da ne yapmamız gerekiyorsa onlarla da gerekirse istişarede bulanacağız ve çözeceğiz diye konuştu.
Zonguldak Site Dolmuş Durağı Başkanı Tacettin Turan, İncivez Dolmuş Durağı Başkanı Okan Birinci, Ontemmuz Durağı Temsilcisi Ayhan Aydın ortak yaptıkları açıklamada ise, daha önce burada yaşanan sorunun emsalinin başka illerde olduğunu dile getirerek,Tekirdağ'da oldu aynı hadise hatta iptal etti. Ankara'da çadırda yattılar haklarının verilmesi için bizim Zonguldak'ta uygulaması olmayan tek yer. Zonguldak belde arabası, Kozlu arabası Belediye güzel yaptı. İsmail Eşref'in zamanından beri, biz gittik görüşmeler yaptık. En sonunda belediye bizi çıkarttı. Onlar mahkemeye verdi, kazandı biz yürütmeye verdik durdurduk. Kazandık mahkemeyi ama uygulamada sorun var. Mesela, diyelim ki ceza yazıp bağlama yetkisi var. Hatta sokmama yetkisi var. Karar uygulanmıyor biz bu konuda yardım istiyoruz dediler.