Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nda bir protokol hatası yapıldığını söyledi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaşanan protokol krizini değerlendiren Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, "Kapalı Spor Salonu'ndaki Cumhuriyet Bayramı kutlama programında bir protokol hatası yapılmıştır" dedi. Protokol kuralarına uymadığımız sürece sıkıntıların yaşanacağını kaydeden Çimenoğlu şunları söyledi;
"Belki bizim yetişmemizden, belki de yıllarca devlet memuru olarak çalıştığımızdan ve aldığımız devlet terbiyesinden de böyle düşünüyor olabilirim ama halkla beraber olmak, halkla iç içe olmak ayrı bir şey; devletin geleneklerine, göreneklerine, devletin hiyerarşisine dikkat etmek ayrı bir şey. Orada devlet temsil ediliyor ve törenlerin resmi bir protokolü vardır. Üçlü bir protokol vardır; Kaymakam, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı. Alaplı'da bu üçlü protokole savcı da eklenmiştir. Onların arkasında da başka protokoller vardır. Biz bu protokollere uymadığımız sürece sıkıntılar yaşanır. Aynı sıkıntı çelenk koyma töreninden sonra Çaybahçesi'nde verilen Cumhuriyet Kokteyli'nde de yaşandı. Benim için hiç önemli değil ama düzensizlik olduğunda sıkıntılar yaşanır. Protokol masasında, protokolle hiç ilgisi olmayan kişiler oturunca, esas protokolde olması gereken kişiler ayrı yerlerde kalınca, bir huzursuzluk oluyor. Bunun kesinlikle ve kesinlikle başörtüsüne, türbana indirgememek lazım. Benim teklifim şu oldu: Benim arka sırada eşim oturuyordu, 'O hanımefendi de gitsin, benim eşimin yanına, onun yanında otursun; biri başı açık, biri başı kapalı iki hanım, bütün millete karşı bayram günü birlik ve beraberlik açısından gayet güzel bir mesaj vermiş olurlar' dedik. Ama; Kaymakam, Savcı, Belediye Başkanı ve Jandarma Komutanı'nın oturduğu A protokolünün en önünde bir partinin kadın kolları ve gençlik kolları başkanı oturunca , o zaman düzen bozuluyor, resmiyet bozuluyor; diğer partiler de kendi kadın kollarını, gençlik kollarını 'Bir sonraki bayramda biz de A protokolünde oturturuz' deyince, devletin düzeni bozuluyor.  Benim demek istediğim budur. Devlet ciddiyetine dikkat etmek lazım, diye düşünüyorum. Ben bunu Kent Konseyi toplantısında da söyledim; törenlerin mümkün olduğunca zamanında başlamasına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ettim. "
"ALAPLI HALKINDAN
ÖZÜR DİLERİM"
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, yeni Belediye Dükkanlarının temel atma töreninde, 29 Ekim'e dükkanların yapımının tamamlanacağını söylediğini hatırlatarak, "
Belediye Dükkanları 29 Ekim'e yetişecek dedim, yetiştiremedim, sözümü tutamadım. Tüm Alaplı halkından özür diliyorum. Yetiştiremememizin nedenleri vardı; ama bu nedenler bizi ilgilendirir, vatandaşı ilgilendirmez. Hiç kimse, denizle boğuştuğunuz dalgaları size sormaz. Sadece gemiyi limana yanaştırıp yanaştıramadığınıza bakar. Bizim de yaşadığımız problemler vatandaşı ilgilendirmeyecektir. Sözümüzü tutamadık; ama bu, biz bu dükkanları yapmayacağız anlamına gelmiyor. Bir takım teknik aksaklıklar oldu ama aynı heyecan ve şevkle çalışmalarımıza devam ediyoruz. " dedi.
"ASFALT OLMAZSA,
BETON YAPACAĞIZ"
Asfaltla ilgili eleştiri ve soruları da yanıtlayan Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, "Asfaltın gecikme sebebi, elbette sadece kantarla ilgili bir sorun değil. Bunun çeşitli sebepleri var. Birincisi peşin para sorunu, ikincisi kantar, üçüncüsü karayolları ve devletin asfalt işlerine öncelik tanınması.
Firma hiçbir zaman bu asfaltı yapmayacağını söylemiyor; peşin para gibi herhangi bir mazeret de göstermiyor. Firma, 'geleceğiz' diyor. Fakat hala gelemediler.
Havalar ısınıyor, bu sıralarda geleceklerini düşünüyorum. Ama gelmeseler bile, biz en kötü ihtimalle, beton kaplamak suretiyle de olsa bu yolları yapacağız" dedi.