KESK Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Sevim Adıgüzel, kadına şiddeti kınadıklarını söyledi.

KESK Kadın Komisyonu adına açıklama yapan Sevim Adıgüzel sendika binasında yaptığı açıklamada, şiddet altında olan kadınlara gerçek koruma sağlanması gerektiğini söyleyerek, kadına şiddeti kınadıklarını belirtti. Adıgüzel, Toplum yapısına derinden işleyen cinsiyetçi iş bölümü kadınları hem işe girme sürecinden hem de işe girdikten sonra oldukça zorluyor.
Fiili olarak yapılan kadın işi, erkek işi ayrımı kadınların iş arayışlarında alternatifsiz bırakılmasına neden oluyor, kadın oldukça yetersiz, kısıtlı bir istihdam alanı bırakıyor.
İstatistiklere bakıldığında kadınlar genellikle hizmet ve tarım sektöründe nitelik gerektirmeyen işlerde istihdam ediliyor. Esnek ve güvencesiz çalışma koşulları sadece özel sektörde çalışan kadınların sorunu değil. Tüm dünyada dinamik, önemli bir muhalif güç olma niteliğini taşıyan kadın örgütlülüğü ve mücadelesi ülkemizde hükümet tarafından gerektiği gibi tanınmıyor. Eşit işe eşit ücret ödenmelidir. Şiddete maruz kalan kadınlara yönelik her türlü yasal koruma, ücretsiz tıbbi ve psikolojik yardım sağlanmalıdır, Yasal destek ve danışmalık sağlayacak özel birimler kurulmalıdır. Kadına yönelik taciz, ayrımcılık, iş sağlığı ve iş güvenliği çerçevesinde değerlendirilmeli, işveren tüm işyerinde sağlıklı bir ortamın sağlanmasında üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmelidir.
Şiddet tehdidi altında olan kadınlara gerçek koruma sağlanmalıdır. Kadın cinayetlerini de önleyecek, kadın odaklı bir 'Kadın ve Eşitlik Bakanlığı' kurulmalıdır dedi.