Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, önümüzdeki günlerde düzenleyecekleri toplantıya sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi partiler, belediye başkanları, yöre milletvekillerini davet edeceklerini söyledi. Sorunların çözümünün birlik ve beraberlikten geçtiğini belirten Başol, yıkıcı değil yapıcı çalışmalara imza atmak istediklerini belirtti. Başol açıklamasında şunları söyledi:

ÇİVİ ÇAKAN BAŞTACI

Bu zamana kadar hizmet edenler bizim için baş tacıydı, Ereğli için çivi çakanlar hiçbir zaman unutulmaz. Önümüzdeki günlerde dernek yönetimi olarak Ereğli'deki sivil toplum örgütleri, meslek odaları, belediye başkanları, yöre milletvekilleri ile bir araya gelmek hedefindeyiz. Gerçekten Ereğli'de problemlerin çözümünde birlik ve beraberliğin sağlanması çok önemli bir faktördür. Birlik ve beraberlik sağlanırsa çözüm yollarında başarılı oluruz.

RAHAT BIRAKMAMALIYIZ

Ankara'daki yöre milletvekillerimizi Ereğli konusunda rahat bırakmamamız lazım. Devamlı olarak yıkıcı değil yapıcı olarak Ereğli'nin hakkının verilmesini isteyelim. Ticaret ve Sanayi Odası olsun Şoförler Odası olsun, Belediye Başkanımız olsun önümüze geçip bizi toplayıp Ankara'lara birlik ve beraberlik içerisinde götürmesi lazım. 1994-1995 yılında İlçe Temsilciler Kurulu olarak biz böyle yaptık bunun da nimetlerini gördük.

BİRLİKTE HAREKET ŞART

Ben Şakir Başol olarak Ankara'ya gitsem çıkarma yapsam bir hedefe ulaşamam. Arkamda Şoförler Odası, Esnaf Kefalet, Ticaret Odası, Ziraat Odası olması lazım. Ereğli'deki sivil toplum örgütlerinin başkanları yöneticileri olmalı. Ereğli'de sıkıntılarımız var, tersanelerin durumu ortada, köyler kıştan çıktı yolların durumu belli. Biz hedefe gideceğiz, ulaşamadık mı o zaman demokratik hakkımızı kullanacağız. Kırmadan dökmeden hiç kimseyi üzmeden demokratik hakkımızı kullanacağız.