"Baba beni okula gönder" sloganı ile kız çocuklarının da eğitim ve öğretim hakkından eşit bir şekilde yararlanması için büyük emek veren ve ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma hedefindeki yurttaşlarla gönül birliği olan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin Kdz. Ereğli Şube Başkanı Günay Sevim, genel merkez tarafından gönderilen yazılı açıklamayı kamuoyuna duyurdu.
Günay Sevim, "Derneğimize karşı olumsuz ve önyargılı tutumlarını defalarca göstermiş bazı gazetelerde, bugünlerde yine amaçlı ve asılsız bir kampanya yürütülmeye çalışılıyor. Bu gazetelerde Türkiye'nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve TNT Ekspres Kargo'yla birlikte 11. yılına başladığımız  "TNT Ekspres Bilgi ve Kültür Taşıyor" projemiz aracılığıyla Ordu Ünye Yüceler YİBO'ya misyonerlik ve cinsel içerikli kitaplar gönderdiğimiz iddia edilmektedir.  Ünye Yüceler YİBO'ya kitapların teslim edilmesinden 110 gün sonra ve kitap toplama kampanyasının yeniden başladığı bugünlerde böyle bir haberin yapılması son derece dikkat çekici ve kasıtlıdır" dedi.
Şube Başkanı Sevim yazılı açıklamasında şöyle dedi:

UYDURMA HABER VE BASKILAR
Bugüne kadar bu projeyle 10 yılda, 27 bin kişi ve kurum tarafından bağışlanan 3 milyon 850 bin kitap, TNT Ekspres aracılığıyla 1863 okula ulaştırılmıştır. Kampanyaya katılmak isteyen, kitap bağışlamak isteyenlerin adresinden TNT Ekspress Türkiye kuryeleri tarafından ücretsiz olarak teslim alınan kitaplar, TNT Ekspress Türkiye'nin 350 çalışanı tarafından, gönüllü olarak, titizlikle elden geçirildikten ve sınıflandırıldıktan sonra, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden kitap isteğinde bulunan okullara, yine TNT tarafından ücretsiz, ulaştırılmaktadır. Toplanan kitapları elden geçirme ve sınıflandırmada, kitapların Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerdiği kitaplar, gençlik klasikleri, çocuk klasikleri, klasikler, üniversite ve Anadolu liseleri hazırlık kitapları, çocuk öyküleri, psikoloji kitapları, çocuk romanları ve öğretmen eğitim kitapları olmasına dikkat edilmektedir. Bütün bunlara rağmen derneğimiz, kitaplar arasına çocuklara uymayacak bir yayının yanlışlıkla karışma olasılığını dikkate alarak kitaplarla birlikte okullara bir mektup göndermekte; bu mektupta gönderilen kitapların öğretmenler tarafından tekrar gözden geçirilmesini istemekte, uygun bulunanların okul kütüphanesine konmasının kendilerinin sorumluluğunda olduğunu anımsatmaktadır.  On yıldır 1863 okula 3 milyon 850 bin kitap gönderilmiş olmasına karşın yalnızca Ordu Ünye Yüceler YİBO'dan böyle bir haberin gelmesi, olayda bir kasıt olduğunu düşündürmektedir. Ülkemizde kitap okuma oranının çok düşük, bunun en önemli nedeninin de kitaba ulaşamamak olduğunu bilen derneğimiz, çocuklarımızın su gibi, ekmek gibi doğal gereksinimi olan kitaplarla buluşmasına destek vermeyi sürdürecektir. Uydurma haberler ve baskılar ÇYDD'yi çağdaşlaşma yolundaki çabalarından döndüremez. Bu ülkede çocukların ve gençlerin okumasından, aydınlanmasından, eğitim almasından rahatsızlık duyanlar var.