Türk Kızılay Derneği Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, ramazan ayı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, 300 aileye kuru kumanya yardımı yaptıklarını ve 300 aileye 2'şer kilo kavurma dağıttıklarını belirtti. Aygün, Mübarek ramazan ayı bereket ayıdır deriz. Hayırlı bir aydır. 
Bu mübarek ayda Türk Kızılay'ı olarak bizler hayırsever insanların aracılığıyla Zonguldak'ımız da aşağı yukarı 300 aileye kumanya yardımı yaptık. Bunun yanı sıra yine 300 aileye 2'şer kilo olmak üzere kavurma dağıtımı yaptık, her aileye 2'şer kilo vermek üzere. Tabi ki yardımlarımızın sonu geldi, bitti. Zaten ramazan ayı da bitti. Ama bunun yanında Zonguldak'ımız da ramazan ayında tespitlerimize göre siyasi partilerin, diğer derneklerimizin, özel kamu kuruluşların tamamının Zonguldak ve köylerinde 25 binin üzerinde kumanya dağıtıldığını gözlemekteyiz.
Bu bir bakımdan çok sevindirici bir bakımdan da sevindirici değil. Kumanya dağıtmak güzel bir şey. Hayır sanatı yapmak güzel bir şey.
Bu 25 bine yakın bir sayıda gösteriyor ki, Zonguldak'ta fakir fukaranın çok fazla olduğu, işsizliğin çok fazla olduğu. Gençlerimizin bizzat bizlere müracaat ederek bizlerden kumanya istediklerini gördük. Bu gençlerimizin hepsi işsiz.
Ama hepside sapasağlam. Bu nedenle Zonguldak çok sıkıntılı. Kendilerine bazen iş söylediğimizde bazı gençlerimiz işten de kaçmaktalar. Sanki bir istemeye, dilenmeye alışmışlar. Buda çok kötü bir alışkanlık. Bunun önüne nasıl geçilir, nasıl yapılır bilmiyoruz.
Bu kumanya dağıtmakla aslında hakiki ihtiyaç sahiplerini bulmak lazım. Yoksa sapasağlam insanlar, hiç ihtiyaç sahibi olmamış ama çalışma da çalışmıyor, bunu dilenmek haline getirmişler. Bu kötü bir alışkanlık. Ne yapıp yapıp bu kardeşlerimizi kurtarmak lazım. Yaklaşan Ramazan Bayramı bütün Türk milleti için, vatanımız için inşallah hayırlara vesile olur dedi.