TTK'daki işçi açıklarına değinen GMİS Genel Başkanı Muslu, yeterli eleman olmaması nedeniyle bir çok tezgahın kullanılamadığına dikkat çekti.

GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, TTK'da yer üstü işçisinde uygulanan re'sen emekliliğin 2010 yılın başından itibaren durdurulmasını isteyen bir açıklama yaptı.
Muslu, TTK'da kalifiye eleman sıkıntısı yaşandığını belirterek, re'sen emeklilik uygulamasının 2010 yılından itibaren durdurulmasını istedi. Yeraltında yan sanatlardaki işçi açığının giderilmesi için TTK Genel Müdürlüğü'nün 908 işçi alınması talebinin Hazine Müsteşarlığı'nda olduğunu hatırlatan Muslu, "TTK'nın bu yıl sonunda, son 5 yılın en yüksek üretimini gerçekleştireceği haberi, maden işçilerini ve tüm kurum çalışanlarını heyecanlandırmış ve moral vermiştir. Hatta Zonguldak halkını, TTK' nın, Zonguldak'ın geleceği konusunda umutlandırmıştır. Ancak bir yandan yerüstünde re'sen emekliliğin sürmesi, diğer yandan Hazine Müsteşarlığı'nın Kurumun işçi alınması talebini onaylamaması bu umutları gölgelemektedir.
Bilindiği gibi 2009 yılında işe alınan 3 bin üretim işçisi arkadaşımızın olumlu katkıları üretim rakamlarıyla ortaya çıktı. Üstelik aynı dönemde 1.700 arkadaşımız emekli oldu. Diğer taraftan yerüstünde re'sen emekliğin sürmesi de çalışmaları durma noktasına getirdi. Kurumda yerüstünde emekliliği gelen 110 arkadaşımız da,  2010 yılında re'sen uygulaması devam ederse emekli edilecektir. Bu arkadaşlarımız mesleklerinde uzman olup, şuan kurumda yerlerini dolduracak elaman yoktur. Yerüstündeki bazı birimlerimizde çalışan arkadaş sayısı bire düşmüş durumdadır. O arkadaşların emekli olması durumunda ilgili birim hizmet veremeyecektir" dedi Çalışan yetersizliğinden Maden Makineleri Fabrikası'nın da kapanma noktasına geldiğini belirten Muslu, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Bölgemizin en önemli kuruluşu, bir zamanlar kurumun en büyük övünç kaynağı olan Maden Makineleri Fabrikası'nda da çok değerli tezgahlarımız, yeterli eleman bulunmaması nedeniyle verimli olarak çalışamıyor. Buna rağmen bayram tatilinde yapılan özverili çalışma sonucu, Armutçuk Müessesesi Kuyu vincinin tamiri ve bakımı yapılmış, kuruma ciddi oranda ekonomik katkı sağlanmıştır. Bir özel şirketin 250 bin Euro ve 60 gün süre istemesine rağmen iş garantisi veremediği için bu iş, kurum teknik elemanlarımız tarafından fabrikamızda 8 günde yapılmıştır. TTK yeraltı ve yerüstüyle bir bütün olarak çalışmak zorundadır. Geri dönülmez noktalara varmadan biran önce, uyarılarımız dikkate alınmalıdır."