Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Kadın Kolları, referanduma hayır kampanyasına devam ederek, dün de Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanlığı'nı ziyaret etti.
CHP İl Kadın Kolları Başkanı Birsen Demirbağ, öncelikle ziyaret amaçlarını anlattı. Demirbağ, 19 mahalle muhtarını ayrıca ziyaret edeceklerini belirterek şöyle konuştu;
"ANA MADDELER
BİZİ ÜRKÜTÜYOR"
"Bizim amacımız belli, biz 'hayır' diyeceğiz. Dernek adına kimsenin adına cevap veremezsiniz. Bunun bilincindeyiz. Referanduma niçin 'hayır' diyeceğimizi de anlatıyoruz. Bu bir sözleşmedir, birlik beraberlikle yapılır. Bu ana maddelerimiz maalesef bizi ürkütüyor, korkutuyor. Ülkenin referandum masrafını kaldıracak durumu yok. Bu bir seçim çalışmasına dönüştürüldü. Biz bunun için kaygılıyız. Korku duymuyoruz, ama çok çalışmamız gerekiyor. Bunun için 'hayır'ı uygun görüyoruz."
Türkiye Muhtarlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Şerafettin Nas da, kadınlara yeni görevlerinde başarılar dileyerek şöyle konuştu;
"Kadınlarımıza çok iş düşüyor. 19 mahalle muhtarımızı ziyaret edin, hal hatırlarını sorun. Bu anayasa değişikliğinde ne var, ne yok, bizi takip ediyoruz. Ben dernek adına fikir beyan edemem. Kamu görevi yapıyoruz. Ben vatandaş Şerafettin Nas olarak 'hayır' diyeceğim. Ben 12 Eylül anayasasına da 'hayır' demiştim. Tıpkı 1985 yılında olduğu gibi. Hep takip ediyoruz. Bizim de dünya görüşümüz var. Biz bunun ne olduğunu biliyoruz. Onun için sizlerin çok çalışması gerektiğini söylüyorum."