Alaplı Eğitim-Bir-Sen Temsilciliği tarafından orta öğretim ve ilköğretimde görev yapan üyelerin katılımıyla kahvaltılı bir toplantı düzenlendi.

Alaplı Özlem Lokantasında düzenlenen toplantıya Eğitim-Bir-Sen Alaplı Temsilcisi Ramazan Kocaman, sendikanın ortaöğretim ve ilköğretim temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Eğitim-Bir-Sen Alaplı Temsilcisi Ramazan Kocaman, sendikaların ortaya çıkış süreçleri hakkında bilgi verdi.
Eğitim-Bir-Sen'in kurulduğu 1992 yılından bu yana üstlenmiş olduğu misyon hakkında bilgiler veren Kocaman, "Demokratik toplum olmanın gerekliliklerinden birinin de sivil toplum kuruluşlarının güçlü olmasından geçmektedir. Bu nedenle mensubu bulunduğumuz Eğitim-Bir-Sen toplumumuzun demokratikleşmesinde önemli bir görev üstlenmiştir. En son yapılan anayasa değişikliği referandumunda birçok güç odaklarının hayır kampanyası yürütmelerine rağmen, Eğitim-Bir-Sen toplumun kirlerinden arındırılması için yetmez ama evet diyerek anayasa değişikliğine olumlu katkı sağlamıştır. Yeni anayasanın hazırlanma sürecine ise, toplumun her kesiminden insanların görüşünün alındığı anketler düzenleyerek, nasıl bir anayasa istiyoruz sorusuna cevap aranmıştır. Türkiye'de çoğu zaman Kavga Zemininde Rekabet Sendikacılığı yapılıyor. Hâlbuki biz, Rekabet Zemininde Hizmet Sendikacılığını önemsiyoruz ve Ücret Sendikacılığı şablonunun karşısına Hizmet Sendikacılığı alternatifini koyuyoruz, güçlü olmamızın yolunun karşımızdakini imhadan değil, iknadan geçtiğini biliyoruz. Onun için kendi varlığımızı başkasının varlığı ile tarif etmiyoruz. Bu ülkeyi seven insanlar olarak hiçbir kamplaşmaya ihtiyaç duymadan, görevimizi en iyi şekilde yapmaya çabalıyoruz. Türkiye kamplaşmalardan çok çekti. Biz diyoruz ki hepimiz bu geminin içinde yol alıyoruz ve birbirimizi sevmesek de saygı duymak zorundayız. Kimse gemide delik açmaya kalkmasın, bu gemi batarsa hepimiz birlikte batarız dedi.
Toplantıda ayrıca, ileriki günlerde yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.