Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref'i makamında ziyaret ederek şoförlerin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgiler verdi.
Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Bahar' a Zonguldak' lı otobüs durakları Başkanları eşlik etti. Osman Bahar, Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ve dolmuş durakları arasında çok sıkıntılar yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu;
Bahar, Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin yarattığı sıkıntıyla ilgili ne yapılabilir, bilgilenmek için geldiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"AYNI DOLMUŞ GİBİ ÇALIŞIYORLAR"
"Size daha önce defalarca beyan etmiştim, sıkıntılar var. Çözümü noktasında sizi ziyaret etmek istedik. Buraya gelmemizin en büyük nedenlerinden biri halk otobüslerinin verilen düzene uymadan, her istedikleri yerde yolcu almaları, bir dolmuş gibi çalışmaları, bizim esnafımızı sıkıntıya sokuyor, aralarında bir sürtüşme meydana geliyor. Bu konu hakkında ne yapabiliriz bilgi almak için geldik. Zaman ve yapılan protokollere uyulmuyor. Her yerde yolcu otobüsü gibi yolcu alıyorlar."
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref ise minibüs esnafının rekabeti yüzünden sıkıntılar yaşandığını dile getirerek şunları söyledi;
"REKABET OLMAMASI İÇİN
CİDDİ ADIMLAR ATTIK"
"Bu konu ayaküstü konuşulacak bir konu değil. Zonguldak'ta her hattın sorunlarını biliyoruz. Artık iç içe olduk, yoğrulduk. Kendi aranızda ki sorunları çözerken zaman zaman tıkandığımız oldu. Çünkü bir hat biriyle çatışıyorsa öbürü de başka hatla çakışıyor, bir birlerini şikayet ediyorlar. Biz bunları ortadan kaldırmak için bazı kararlar aldık. Bu çatışmaları önlemek için yeni yollar yaptık. Karaelmas Sanayi Sitesinin içinden sadece minibüslerin gitmesi için yol yapıyoruz. Bu çabalar minibüs esnafımızın arasında ki husumeti gidermek, halka da en iyi hizmeti vermek.
Başka duraklarda ki yaşanan sıkıntıları ortadan kaldırmaya çalışırken bizim aldığımız kararları mahkeme kararıyla durdurmak isteyen oldu. Bütün bunları hep birlikte yaşadık. Şimdi bütün bu gayretler minibüs esnafının çatışmalarda ki husumetini ortadan kaldırmak için, halkın rahatı için, diğer taraftan da biz halk otobüsü uygulamamızla da Zonguldak'a hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmet yıllardır hep minibüs esnafının tarifesi belliyse onun bir altında fiyat belirleyip rekabet etmeden bu işi götürmekle geçti. Bu uygulama belediye meclisinden sonra uygulandı. Ancak sizlerin arasında ki kendi rekabetiniz sebebiyle sıkıntılar yaşandı. Halk otobüsünün sonuçta işletmesini de etkiledi. Oda rekabet etme sürecine girdi ve biz bunu durdurmaya çalıştık. Uğraştık olmaması noktasında ciddi adımlar attık. Bu rekabet halka yansıyor ve biz bunu önlemek için halk otobüsü biletimize şartname getirdik. Onu uygulamaya çalışıyoruz. Halk otobüsü işletmesine getirilen özel bir bilgisayarlı sistemle araçların takibi yapılıyor. Bunlar halkın yararına çalışmalardır. Bu toplantıyı trafik komisyonumuzla beraber başka bir günde yapmanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum."