Demokrat Parti (DP) Zonguldak İl Baş kanlığı parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla Zonguldak milletvekili adaylarını ve birleşme yaptığı Büyük Türkiye Partisi (BTP) İl Başkanı ve İlçe Başkanlarını basına tanıttı. Parti binasında yapılan toplantıya, milletvekili adaylarının yanı sıra İl Yönetimi, DP Merkez İlçe Başkanı İzzet Genç ve İlçe Yönetimi, BTP İl Başkanı Cüneyt Mermertaş, Merkez İlçe Başkanı Ferhat Tosun ve Gençlik Kolları katıldı. DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel, Zonguldak’ta bölündüklerini belirterek, reklam partisi değil, icraat partisi olduklarını söyledi Karagüzel, konuşmasında şu görüşleri dile getirdi;

BUGÜN OLMAZSA YARIN OLUR

“Demokrat Parti, demokrasi şehidi olmuş Adnan Mendereslerin, Hasan Polatkanların, Celal Bayarların, Süleyman Demirellerin, Turgut Özalların, Tansu Çillerlerin partisidir. Biz geçmişimizle utanacak, alnına sürülmüş hiçbir kara lekemiz yoktur. Eserlerine eser katan, Türkiye’de büyük eserler bırakan bu yüce insanların torunları olarak Demokrat Parti’de görev aldık. Şimdi icraatı olan Demokrat Parti yine iktidara gelebilmek için büyük mücadeleler veriyor. Üzülerek belirtmek istiyorum; Zonguldak’ta bölündük. Bazı arkadaşlarımız başka partilere gitti, bazı arkadaşlarımız da değişik görevler aldı. Onun Zonguldak’ta seçime dört dörtlük hazırlanmış bir parti olarak girmiyoruz. Adaylarımız genç, dinç, dinamik, geçmişlerinden örnek almak suretiyle antika şehir haline gelen Zonguldak’ı ideal bir şehir yapmak için mücadele verecekler.

ADAYLAR KENDİLERİNİ TEK TEK TANITTILAR

Bugün olmazsa yarın olur. Ama Demokrat Parti hiçbir zaman çizgisinden kaymadı. Partimiz reklam partisi değil, icraat partisidir. Zonguldak’ta istemediğimiz gelişmeler oldu. Zonguldak’ta milli takımın bir futbolcusu var, ismini açıklamak istemiyorum, arkadaşlarımızın çalışmaları kendilerine layık olacağına inanıyorum.”
Konuşmanın ardından milletvekili adayları Hakan Karagüzel, Recep Üstün, Mustafa Adil Özkan, Yunus Em re Beşinci ve Muhammer Salman kendilerini tanıttı.