Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık tarafından yeniden gündeme getirilen Kdz.Ereğli İlçe Temsilciler Kurulu’nun oluşturulması gerektiği yönündeki yorumlara işaret eden AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, geçmişte Ereğli’nin sorunlarının çözümü noktasında oluşan İlçe Temsilciler Kurulu’nun zamanla bir siyasi platforma dönüştüğünü, onun da başkanının  Halil Posbıyık olduğunu hatırlatarak, günümüz Ereğli’sinde böyle bir oluşuma ihtiyaç bulunmadığını kaydetti.

 

HANGİ AMAÇ VE MAKSATLA İHTİYAÇ DUYULUYOR

 

Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında; “…Bu, takdir edersiniz ki resmi bir kuruluş değil; tamamen gönülden onu destekleyen siyasi partiler, sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu bir oluşum. Ereğli’nin kendine has bir durumu organize etmişti Temsilciler Kurulu’nu. Bunun altyapısını oluşturmak için birtakım olaylara da ihtiyaç var. Bugün ilçe temsilciler kuruluna hangi amaçla, hangi maksatla ihtiyaç duyuluyor, bunu bilmiyorum. Kendisiyle bu konu paylaşılabilir. Hangi meseleyi çözmede bir sorun var ki; hangi meseleyi bir araya gelip çözelim, onu da bilmiyorum…”, dedi. 

 

“TEMSİLCİLER KURULU, KENT KONSEYİ’Nİ İŞLEVSİZ KILAR.”

 

İlçe Temsilciler Kurulu’nu gayr-ı resmî oluşturdukları zaman Kent Konseyi’nin devre dışı kalabileceğini, Kent Konseyi’nin başlı başına resmî bir kuruluş olup kanunla kurulduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan,  bunun da işlevinin belediye başkanı başta olmak üzere bütün ilçe yöneticileri, üniversitenin ve bu işte uzman konumuna gelmiş insanlar tarafından belirlendiğini, Konsey’in, kentin bütün siyasi önceliklerini bilen siyasi kimliklerin de içini doldurmasıyla oluşan bir kurul olduğunu söyledi. “İleride yapılmak istenen bir şey var da onun önü tıkanıyorsa; o tıkanan şeyler nedir, kimden dolayı tıkanıyor, bunu da bilmiyoruz, birlikte oturarak gelecekte olayı net bir şekilde bunu değerlendiririz ya da böyle bir talep varsa bunu dikkate alırız; biz de işin gereğini yaparız. Biz olaylara hiçbir zaman olumsuz gözlükle bakmıyoruz; ama biz olumsuzdan da olumluya gitmek istemiyoruz…”, diyen AK Parti Milletvekili Erdoğan,  her şey olumlu giderken böyle bir gayr-ı resmî kuruluşa neden ihtiyaç olduğunu anlamakta güçlük çektiğini ifade etti.