Erdemir Genel Müdürlüğüne vekaleten atanan Fatih Tar'ı ziyaret eden Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık ziyaret öncesini fotoğraflayan gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş ile ziyaretin ardından görüştü ve toplantının detaylarına ilişkin bilgiler aktardı. Posbıyık görüşmede Erdemir'in ve Ereğli'nin masaya yatırıldığını, samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretin önümüzdeki süreçte de süreceğini söyledi.

1 HAFTA ÖNCE TELEFONLA ARADI

Posbıyık yaptığı açıklamasında şunları söyledi:

Fatih Tar bundan 1 hafta önce İstanbul'da telefonla beni aradı ve görüşme talebinde bulundu ancak ben yoğun olduğum için İstanbul'a gelemeyeceğimi söyledim. 1 Hafta sonra Ereğli'ye geleceğini belirterek görüşme talep etti. Bizde memnuniyetle 'görüşürüz' dedik. Görüşmede yanımızda Mali İşlerden Sorumlu Kemal Özden vardı, üçlü bir görüşme, güzel bir görüşme oldu.

"İÇTENLİKLE GÖRÜŞTÜK"

A'dan Z'ye kadar Ereğli'nin ve Erdemir'in tam bir röntgenini ortaya koyduk. Bugüne kadar olan doğrular ve yanlışları açık ve net bir şekilde içtenlikle görüştük. Çok samimi bir ortamda konuşmalar geçti. Her iki tarafta yanlışları doğruları tam anlamıyla tahlil etme imkanı buldu. Buradan şu neticeye vardık OYAK Yönetimi içerisinde bir takım yöneticilerin yerlerinin değişmesi neticesinde Ereğli Belediyesi ile Erdemir arasında hiçbir sorun kalmamıştır, bugünkü ilk intiba budur. Dikkatinizi çekiyorum Erdemir ile Belediye arasında sorun kalmamıştır diyorum sendika diye bir ifadeyi katmıyorum, böyle bir şey de söylemiyorum.

"SİZİ BELEDİYEYE MÜDÜR YAPMAM ÇÜNKÜ SEÇİLEMEM"

Geçmişte görüşme imkanı bulamadığımız bir ortamda Erdemir'in ve Ereğli'nin bir röntgenini çıkardık ve tam anlamıyla özeleştiri yaptık. Konuşma o kadar samimiydi ki samimi olduğunu ifade etmek için bir anekdotu aktarmak istiyorum Sayın Tar'a 'eğer benim bir işyerim olsa bir holdingim olsa onun başına hiç düşünmeden Fatih Tar'ı getiririm çünkü para kazanmasını ticareti ve yöneticiliği çok iyi yaparsınız ancak sizi belediyeye müdür diye almam' dedim. 'Neden Halil Bey?' dedi. 'Sizde sosyal paylaşım yok paydaşlık ilkelerini bilmiyorsunuz halk ile ilişkileri bilmiyorsunuz, Ereğli'de parayı kazanıyorsunuz bir takım sosyal olayları gerçekleştirmiyorsunuz, ben sizi belediyede müdür yapsam halka iyi davranmazsınız ben sizi belediyede müdür yapsam halk beni seçmez' dedim. Çok büyük bir espri olarak karşılandı. Bu söylediğiniz sözler çok şeyi içeriyor geçmişteki lafları da içine alıyor şeklinde söylendi.

"BELEDİYENİN İFTAR YEMEĞİNE DAVET ETTİM"

Konuşmanın samimiyeti ve içtenliği böyle. Bu görüşme birinci görüşme bunun ileride uzantılarını hep birlikte izleyeceğiz, müspet yansımalarını izleyeceğiz kendilerini 14 Ağustos tarihinde Kandil gecesindeki Erdemir ile Elif otel arasında yapacağımız iftara davet ettik halkın arasında görünmeniz lazım dedim not aldılar sanırım genel müdür yardımcıları ile birlikte katılacaklar. Zaman zaman çok yoğun olduğu için fırsat buldukça da halkın arasında halka Erdemir, Ereğli bütünlüğünü göstermek için birlikte olacağını sanıyorum.