Kdz.Ereğli İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kdz. Ereğli Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneğini ziyaret ederek şehit ve gazi yakınları ile sohbet etti.
İlçe Müftüsü Mustafa Erkan günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yapmasının ardından şehitik ve gaziliğin önemine dair şunları söyledi: İnsan çalışarak pek çok rütbe ve ünvanlar elde eder. Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Hem Hak katında ve hem de halk yanında şehadet mertebesine yükselmek, büyük bir mazhariyettir.
Şehit, Allah'ın huzurunda diri olarak hazır bulunup, rızıklandırılacağı ve cennete gireceğine şehadet olunduğu için bu adı almıştır. Gazi ise, Allah yolunda ve vatan uğrunda savaştığı ve şehit olmayı arzu ettiği halde ölmeyip, sağ kalan kimseye verilen addır. Gazi de şehit olmak ve bu mertebeye yükselmek için savaştığından dolayı o da şehitler derecesindedir'.
Kdz. Ereğli Türkiye Har Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Demirdüvende ziyaretten duyduğu memnuniyeti  ifade ederek şehit ve gazi yakınları adına ilçe müftümüze teşekkür etti.