Cumhuriyet Kadınları Derneği Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Öznur Özkök, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca kesiminde PKK terör örgütü tarafından yapılan ve 8 askerin şehit olduğu, 16 askerin yaralandığı hain saldırıyı kınadı.
Özkök, Yaşadığımız toprakları vatan yapan yiğitlere tanrıdan sonsuz rahmet, başı dik Cumhuriyet analarına sabır ve metanet diliyoruz dedi.
Açıklama şu şekilde:
Bugün 8, dün 25, önce, 7, daha evvel 9… Cumhuriyet Annesinin yüreğine kor ateş düştü.
Kör terör, her an pusuda kalarak can almayı sürdürüyor.
Uğruna uykularını böldükleri, emzirdikleri, ayaklarında sallayıp uyuttukları koç yiğitlerini kara toprağa teslim ettiler.
Cumhuriyetin kadınları her şeyden önce anadırlar ve böyle aslan parçalarını gözlerini kırpmadan dünyaya getirip, vatanını canından önde tutmayı öğretirler.
O Cumhuriyet anaları ki, bir aslan doğururlar ve o aslan yaralandığı halde götürüldüğü hastanede haykırır beni arkadaşlarımın yanından niye aldınız diye.
Böyledir bu toprakların can dostları, canına düşman olana bile yakaladığında matarasından su verme erdemini gösterebilen alnı öpülesi insanlarımızdır, bu ülkeyi her şeye rağmen ayakta tutan. Yaşadığımız toprakları vatan yapan yiğitlere tanrıdan sonsuz rahmet, başı dik Cumhuriyet analarına sabır ve metanet diliyoruz.
Eli kanlı terör, nereden, nasıl, kimin eli ile ve ne amaçla gelirse gelsin şiddet ve nefretle kınıyoruz.
Birçok şeyi başaran Devletin bu konuya nasıl olup ta uzun süredir çözüm bulamayışını ise hayretle izliyoruz.