CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütünün düzenlediği dayanışma yemeğinde birlik ve beraberlik mesajları verilirken Belediye Başkanı Posbıyık net konuştu.

CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanlığı, İl ve İlçe delegeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ereğli ve Ormanlı Belediye Başkanlarının da katıldığı, Dayanışma Yemeği düzenledi. Şinasi Bey Restaurantta gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan yemekte konuşan CHP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, kaynaşmak, aynı amaçlar uğruna köyde, beldelerde, mahallelerde çalışan, emek harcayan insanların dostça bir ortamda günlük yaşamın stresinden uzaklaşarak neşeli bir akşam geçirmek için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

KİTLESEL BİR BAŞARI
Siyasi partilerin canlı organizmalar olduğunu belirten Kartal, Siyaset bir ekip işidir, eşgüdüm ve birbirleriyle uyum içinde çalışabilen kitlesel bir örgütle ancak başarıyı yakalayabiliriz. Bu nedenle en uzak köyümüzden, beldemizden, en yakın mahallemize kadar tüm üyelerimizin, delegelerimizin büyük bir önemi vardır dedi.

HEYECANLANDIRACAK GÖRÜNTÜ VE SLOGAN
Kartal konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Geçtiğimiz Pazar günü AKP Ankara'da büyük kongresini yaptı. Birde sloganları vardı. Büyük millet, büyük güç, hedef 2023. Barzani'den Hamas liderine kadar Ortadoğu İslam coğrafyasından bir çok konukları da vardı. İlk bakışta herkesi heyecanlandıra bilecek bir slogan ve görüntü.  Ancak işin iç yüzüne indiğimizde içi boş, afaki, illüzyonist hayallerden öteye geçemeyen bir kongre olduğu ortaya çıkıyor. Ülkemizin ve halkımızın gerçek gündeminden uzak, ekonomik- demokratik sorunları es geçen, işsizliğin, yoksulluğun nasıl ortadan kaldırılacağı, çarpık gelir dağılımının nasıl düzeltileceği, dar gelirli insanların nasıl insanca yaşayabileceği, zamların ve pahalılığın nasıl önleneceği, terör ve daha bir sürü sorun konusunda somut hiçbir şey yok.

HALKIN SORUNLARI İLE İLGİLİ SÖYLEDİĞİ BİRŞEY YOK
Sayın  başbakanının üç saate  yakın konuşmasında ülkemizin, halkımızın sorunları ile ilgili söylediği hiç bir şey yok. Başbakan Ortadoğu İslam coğrafyasının liderliği hayaline kendini o kadar kaptırmış ki, Müslümanların bazen etnik ayrılıklar, bazen mezhep ayrılıkları nedeniyle, ABD ve AB emperyalistlerin kışkırtmaları doğrultusunda birbirlerini boğazlamalarına çanak tutuyor. Yangını söndürmeye çalışmak yerine benzin döküyor. Bu davranışın bedelini tüm Müslümanlarla birlikte Türkiye'de ödüyor. Bizler CHP'liyiz. CHP sadece Türkiye'nin değil dünyanın da en köklü, en eski partililerindendir. Cumhuriyeti kuran bir partidir. Ulusal kurtuluş savaşımızı zafere ulaştıran büyük önder Atatürk ve silah arkadaşları tarafından kurulmuştur. 89 yıldır da dimdik ayaktadır. 89 yılda bir sürü hatası yanlışı da olmuştur. Yöneticilerinin hatası olmuştur. Ancak CHP hiçbir zaman bu ülkeye yanlış yapmamıştır. Türkiye'nin birliğini, dirliğini her şeyden önce tutmuştur. Denilebilir ki CHP, Türkiye Cumhuriyeti üzerine titremiştir.  CHP 'liler büyük bir yurtseverlilikle Türkiye'nin üzerine titremişlerdir. Bu nedenle köyünüzde, mahallenizde, sokakta, pazarda göğsünüzü gere gere başınız dimdik geziniz.

HERŞEY NORMAL GİDİYOR
Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'da ilçe örgütünün birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladığı konuşmasında taviz vermeden yola devam edeceklerini söyledi. Posbıyık konuşmasında şu görüşlere yer verdi: Safları sıklaştırma ve samimi duygularla el ele verip her konuda fikir birliği yapma gibi bir alışkanlığı CHP'de bu düzeyde gördüğüm için inanın mutluyum. Herşey çok normalinde ve çok güzel gitmektedir. İlçe örgütümüz bizi bir araya getirdi. En büyük sıkıntımız Kdz.Ereğli'de aktif hareketlilik olmadığı için ekonomik, sosyal ve kültürel yönden öne çıkanlar bulunmadığı için sadece televizyonlara gazetelere bol bol palavradan bilgi veren insanlar çıktığı için Ereğli çok büyük bir kriz yaşıyor.

YEMEĞE GELMEYENLER
YÜREKLİ ADAM DEĞİLDİR

Ereğli'de insiyatifin ele alınması lazım. CHP'nin sadece belediyede değil bir numaralı aktör olması lazım. Çalışmamız bu yönde olacaktır.  Bu yemeğe gelmeyenler yürekli adamlar, Cumhuriyet Halk Partili değildir bize nitelikli topluluklar lazım, arkadaş grupları lazım. Çok fazla kalabalıklar değil birbirine inanmış yönetim kurulu, kadın ve gençlik kolları lazım. 1977'den beri bizi hep iteklediler hep kakaladılar maalesef genel seçimlerde hep bizi saf dışı bıraktılar. Allah sağlık verirse bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece inançlarımla duygularımla söylüyorum CHP Kdz.Ereğli İlçe örgütünü hiç kimse iteleyemeyecek kakalayamayacak.

BAZILARI RAHATSIZ OLACAK
Bazıları rahatsız olacağını biliyordum onlar hep rahatsızlar zaten. Onların daha fazla rahatsız olabilmesi için CHP Kdz.Ereğli İlçe Örgütü net bir şekilde tüm teşkilatları ile birlikte sımsıkı bir araya gelmiştir. Hiçbir yerde taviz verecek değiliz. İlkelerimize hedeflerimize varabilmek için her zaman olduğu gibi çalışma ve çabanın yanında ilkelerimizden asla ödün vermeyeceğiz. Zonguldak'tan daha fazla nüfusu olan Kdz.Ereğli'de genel seçimlerde haksızlığa uğraya uğraya bu insanlar hep dışlanmıştır. Bizde sonra gelecek çocuklarımızın torunlarımızın daha iyi bir Ereğli'de yaşayabilmesi için saflarımızı daha da sıklaştırmamız gerektiğini net bir şekilde gözümün önünden geçiriyorum.