Geçen ay Fransa Ulusal Meclisinde kabul edilen 1915 olaylarının reddini suç sayan ve bunu cezai yaptırıma bağlayan yasa tasarısının geçtiğimiz günlerde Fransa Senatosunda onaylanmasına bir tepkide Sağlık Sen Zonguldak Şubesinden geldi.
Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Mehmet Ali Kara yaptığı açıklamada şunları söyledi:
Fransa, Sarkozy'nin yaptığı saçmalıklar silsilesine bir yenisini daha eklemiştir. Bu yasanın dayanağı sözde ermeni mezalimidir. Asıl sebepse Sarkozy'nin Fransa da ki Ermenilerin oylarına göz dikmesi ve Türklerin Avrupa Birliğine girmesine karşı çıkan aşırı sağcı kesimin oylarına talip olmasıdır.
Hocalı' da Bakü'de katledilen kardeşlerimizin acısı hala yüreğimizde tazeliğini korurken Erkekleri savaşta olan kadınları çocukları yaşlıları katledenleri bu millet unutmayacaktır ve bunların sorumluları asla affedilmeyecektir. Unutulmamalıdır ki, Bugün Azerbaycan topraklarının yüzde yirmisi Ermenistan işgali altındayken ve bütün dünya buna göz yumarken yapılanların Türklere karşı itibarsızlaştırma projesi olduğu aşikardır. Sadece oy hesaplarıyla yapılanlar hiçbir şekilde devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadır.
Bundan sonra millet olarak yapılması gereken; siyasi görüş ve çıkar özetmeksizin uygulanacak olan – lafta kalmayan gözle görünür-yaptırımlara destek olmaktır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün dediği gibi:
 Tarih Yazan, Tarih yapana sadık kalmazsa tarih insanı şaşırtacak bir mahiyet alır diyerekten Sağlık Sen Zonguldak Şubesi olarak Fransa Senatosunda onaylanan Ermeni Yasa Tasarısını şiddetle kınıyor, bu kararın koca Fransa'yı ve Fransa halkını küçülttüğüne inanıyoruz.