19'uncu Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, Karaelmas Gazeteciler Derneği'ni (KGD) ziyaret etti. Uzun'u, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi ve Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Sav, Yönetim Kurulu üyeleri, çok sayıda gazeteci ve yazar karşıladı.

Uzun, ziyarette, babası Yusuf Uzun'un cenazesine katılımları ve taziye nedeniyle basın mensuplarına ve kamuoyuna teşekkür etti. Uzun, 1 Nisan günü babamın cenazesinde yer alan tüm basınımız, uzaktan ve yakından gelen tüm yakınlarımıza teşekkür ediyorum. Zonguldak basınına ayrıca teşekkür ediyorum. Allah razı olsun, hiçbir zaman beni yalnız bırakmadılar. Ailemizin acısının paylaşılmasında gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Sağlığınızın kıymetini bilin dedi.

KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ise, Uzun'a teşekkür ederek, Öncelikle Ali Ağabeyimizin babası Yusuf Amca'ya Allah'tan rahmet, tüm ailesine de sağlıklı günler diliyorum. Ali Ağabeyimizin hepimiz için yeri ayrıdır. Cenazelerde olsun, hastalıklarda olsun birçok şeye koşturan bir insan. Gönülden ilgilenen bir insan... Bunun vefasını da belki cenazede gördü ve müthiş bir kalabalık oldu. Bizim yanımıza geldiği, bizleri ziyaret ettiği için tekrar teşekkür ediyoruz dedi.

Ali Uzun, sohbette gündem dışı soruları da yanıtlayarak en çok istediği görevlerden birinin Zonguldak Belediye Başkanlığı olduğunu söyledi. Uzun, milletvekilliği veya belediye başkanlığı konusunda düşüncesinin olduğunu, ancak hangi şekilde yapmak istediğini kesinleştiremediğini, bunun için konuşmanın erken olacağını söyledi.

TUNCER VE KAYA'DAN KİTAP

Ziyarette, yazarlar Kadir Tuncer ve Ali Kaya da hazır bulundu. TMMOB Mimarlar Odası İl Temsilcisi Turhan Demirtaş'ın da kısa bir süreliğine katıldığı ziyarette, Zonguldak sorunları, siyaset-medya ilişkileri ve kültürel sorunlar üzerine uzun bir sohbet gerçekleştirildi. Tuncer ve Kaya, imzalı kitaplarını Ali Uzun'a hediye ederken, Uzun ise, kendilerine teşekkür ederek, başarılar diledi.