Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ali Rıza Kılıç, 2011 yılını değerlendirerek, bu yılın sağlık çalışanları için sorunlarla dolu bir yıl olduğunu söyledi. Genel olarak çalışanların aleyhine bir yıl olduğunu ifade eden Kılıç, açıklamasında şunları söyledi:
"Kamu çalışanlarının yaklaşık yüzde 80'nini yoksulluk sınırı altında ücrete mahkûm edildiği bu yılda sağlık çalışanlarının yaşadıkları haksızlıklar, uğradıkları adaletsizlikler çok ileri boyuta ulaştı. Özellikle yılın son aylarında sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler hep çalışanların aleyhine olmuştur. 24 saat görev yapan sağlık çalışanlarının düşük nöbet ücretleri arttırılmamış, döner sermaye adaletsizliğine son verilmesi beklenirken yönetmelik değişikliği ile döner sermayeler yaklaşık 200 TL düşürülmüştür. Çalışanı memuriyette adaletsizliğe, emeklilikte ise sefalete mahkûm eden döner sermaye sisteminin düzeltilmesi adına hiçbir olumlu adım ne yazık ki atılmamıştır. Sağlık çalışanlarının en büyük beklentisi olan döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması yine çalışma hayatını ilgilendiren iki önemli kararnamede yer almamıştır. Ne Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısını değiştiren, ne de eşit işe-eşit ücret getirdiği iddia edilen kararnamede sağlık çalışanlarının bu talebi görmezden gelinmiştir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların bu talebini 15 bin dilekçe ile Maliye Bakanlığı'na bir kez daha ilettik. Umarız bu talebimiz 2012 yılında gerçekleşir."
"MALİ VE SOSYAL HAKLAR BAKIMINDAN
DAHA İYİ BİR KONUMA GELDİLER"
"2011 yılında çalışanların talepleri yerine kendi keyfiyetine göre düzenlemeleri ön plana çıkaran Sağlık Bakanlığı kanun hükmünde kararname ile yabancı doktor ve hemşire çalıştırılmasının önü açmış, Kamu Hastane Birlikleri ile de hastanelerimizi işletmeye dönüştürme sürecini başlatmıştır. Birlik yöneticilerine yüksek maaş öngörülürken, sağlık çalışanlarının ücretleri 1 Lira bile arttırılmamıştır. Yeni oluşturulan ve sağlık çalışanlarının çalışma hayatlarını düzenleyecek kurullarda çalışanların temsilcilerine yer verilmemiştir. Bu yıl içerisinde sözleşmelilere kadroya geçirilmesi kamuda görev yapan 100 binden fazla sözleşmeli çalışma arkadaşımız hayal ettikleri kadroya kavuşmuşlardır. Ayrıca vekil ebe hemşirelerde 4-B'li kadroya geçerek mali ve sosyal haklar bakımından daha iyi bir konuma gelmişlerdir.  Çalışanları sevindiren bu gelişmelerde de yaşanan eksiklikler nedeniyle çalışanlar mağdur edilmişlerdir. Sözleşmelilerin kadroya geçmesinden sonra Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel istihdamında hala ısrar ederek çalışma barışını bozmaya devam etmesi sağlıkta çalışma hayatına vurulan bir darbe olmuştur. Sağlık bakanlığı bu alışkanlığını artık 2012 yılında terk etmeli, tüm çalışanları kadrolu olarak istihdam etmelidir."
"4-C'Lİ ÇALIŞANLARIN HAKLARINDA İYİLEŞTİRME YAPILMAMASI HÜSRANA UĞRATTI"
"Sadece kadroları hizmetli olan memurluğun görev tanımı içerisinde yer alan işleri yapan hizmetli arkadaşlarımıza hak ettikleri memurluk kadrosunun verilmemesi, 4-C 'li çalışanların haklarında iyileştirme yapılmaması 2011 yılında çalışanları hüsrana uğratan diğer uygulamalar olmuştur. Sağlıkta şiddet artık rutin bir hal almış, aile hekimliği merkezlerinden, hastanelere, Ambulanslardan acil servislere kadar her yerde sağlık çalışanları şiddetle karşılaşır olmuşlardır. Ne yazık ki şiddetin önüne geçmek için 2011 yılında da somut adımlar atılmamıştır. Kısacası 2011 yılında sağlık çalışanları birçok sorunla baş başa bırakılmışlardır. Tüm bu sorunlara rağmen sağlık hizmetlerinde vatandaş memnuniyetin artması çalışanların nasıl bir özveri ile mesleklerinin sürdürdüklerinin en önemli kanıtıdır.  Van yaşanan deprem felaketinde enkazdaki ailesini bırakıp kurtarma faaliyetine katılan sağlık çalışanı arkadaşımız davranışı sağlıkçıların bu mesleğe bağlığını ve fedakârlıklarını 2011 yılında herkese gösteren olay olmuştur. İşini hakkıyla yapan, fedakârlıklarda bulunan sağlık çalışanlarının bunun karşılığını alamamaları ve sürekli sorunlarla uğraşmak zorunda bırakılmaları üzüntü verici ve düşündürücüdür.
Artık sağlık çalışanlarının da beklentileri karşılanmalı mağduriyetleri sonlandırılmalıdır. Sorunlarla dolu bir yılı geride bırakırken temennimiz sorunlara çözümlerin üretildiği ve çalışma hayatında kolaylıklar sağlandığı 2012 yılı geçirmemizdir."