Kdz.Ereğli'ye bağlı 12 Köyde yaşayan 7 bin kişinin sağlık hizmeti aldığı Armutlucuma Sağlık Ocağı'nın 2 yıl önce kapatıldığını, sağlık hizmeti alamadıklarını ve vatandaşların mağdur edildiğini belirten köy muhtarlarına Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü yanıt verdi.

 

Müdürlük yaptığı açıklamada, Nüfusunun aile hekimliği planlamasındaki kriterlere uygun olmaması nedeniyle de Güneşli Aile Sağlığı Merkezine bağlanmıştır. Aydın köyü ve civar köylere de aile hekimlerimiz tarafından her hafta gezici sağlık hizmeti verilmektedir. Sağlık evimize ebe planlaması yapılmış ve en kısa sürede yeni yapılması planlanan atamalarda sağlık evimize bir eve görevlendirilecektir denildi.

 

 

Kdz.Ereğli'ye bağlı Aydın Köyünde (Armutlucuma) bulunan sağlık ocağının 2 yıl önce kapatılması ile 12 köyde yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin mağdur edildiğini belirten köy muhtarları yetkililerden sorunun çözümünü istemiş Kdz.Ereğlililer Derneği de Aydın Köyüne giderek muhtarların bu talebine destek vermişti.

 

EREĞLİLER DERNEĞİ KONUNUN TAKİPÇİSİ OLDU

Dernek Yöneticileri daha sonra Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ı ziyaret ederek sorunu aktarmış bu ziyarette Sağlık Grup Başkanı Yüksel Tuncer'de  yeralmıştı. Yaklaşık 12 köyde 7 bin kişinin sağlık hizmeti aldığı sağlık ocağının yeniden faaliyete geçmesi konusunda Kdz.Ereğli İlçe Sağlık Grup Başkanlığının daha önce aldığı komisyon kararının da olumlu olduğu hatırlatıldı.

 

MUHTARLAR: 2 YILDIR SAĞLIK OCAĞIMIZ KAPALI

Bu gelişmeler yaşanırken Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü, köy muhtarlarının, Sağlık ocağımız 2 yıldır kapalı, 12 köyde 7 bin kişi sağlık hizmeti alamıyor açıklamalarına, Sağlık evi kapatılmamıştır sözü ile karşılık verdi. Halk Sağlığı Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

 

İŞTE O AÇIKLAMA

Aydın Köyü Sağlık Ocağı 13.09.2010 tarihinde ilimizde aile hekimliği uygulamasına geçilmesiyle birlikte sağlık evine dönüştürülmüştür. Nüfusunun aile hekimliği planlamasındaki kriterlere uygun olmaması nedeniyle de Güneşli Aile Sağlığı Merkezine bağlanmıştır. Aydın köyü ve civar köylere de aile hekimlerimiz tarafından her hafta gezici sağlık hizmeti verilmektedir. Sağlık evi kapatılmamıştır. Yaşanan personel hareketlilikleri nedeniyle bu sağlık evimizde hizmet veren personelimiz 2012 Ağustos ayında Ereğli Merkezde bir aile sağlığı merkezini tercih etmiştir. Sağlık evimize ebe planlaması yapılmış olup en kısa sürede yeni yapılması planlanan atamalarda sağlık evimizde bir ebe görevlendirilecektir.