Tetra Pak ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile 2001 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir yanında, halkı sağlıklı süt tüketimi konusunda bilinçlendirmek için yola çıkan “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası, 1 Mart 2011 Salı günü Zonguldaklılarla buluşacak.
“Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” sloganıyla yola çıkan platformun bu yılki ikinci durağı Zonguldak olacak. Kayıt dışı ve insan sağlığına zararlı açık süt konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla dünyanın önde gelen gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak tarafından yürütülen “Sağlık İçin Sağlıklı Süt İçin” kampanyası, 1 Mart 2011 Salı günü Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Toplantı Salonu’nda düzenlenecek seminer ile başlayacak.
 “Sağlık İçin, Sağlıklı Süt İçin” kampanyası kapsamında düzenlenecek ve sunuculuğunu Toprak Sergen’in yapacağı seminere, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Serhat Ünal, Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof.Dr.Tanju Besler katılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü yetkililerinin de katılacağı ve iki seans olarak düzenlenecek seminerde, yaklaşık 900 kişiye eğitim verilmesi hedefleniyor.
2 ay boyunca Zonguldak halkına, açık süt tüketmenin yaratabileceği riskler ve sağlıklı bir gelecek için sağlıklı süt tüketilmesi gerekliliği çeşitli aktivitelerle anlatılacak. İlçelerdeki Halk Eğitim Merkezleri kursiyerlerine eğitici video gösterimleri gerçekleştirilmesinin yanı sıra, açık sütün zararları konusunda eğitimler verilecek. Halk Eğitim Merkezlerinde verilen seminerlerin yanı sıra il genelinde raket, billboard, banner, afiş, broşür ile duyurular yapılacak.
Sağlıklı nesiller için sağlıklı süt tüketimini teşvik etmek ve toplumu açık sütün tehditleri konusunda bilinçlendirmek amacıyla, 2001 yılından bu yana, Tetra Pak Türkiye, Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seminerlerle ve eğitimlerle toplam 63 ilde, 6 milyonun üzerinde kişiye ulaşıldı.
Tetra Pak Türkiye, bu proje kapsamında 2010 yılında yapacağı etkinlikler için Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliği yanı sıra Valilik himayesinde, İl Sağlık Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi’nin de katılımıyla “Sağlıklı Süt Platformunu” kurdu.
Açık sütten paketli süte geçişin artırılması ve ayrıca kayıt dışı süt tüketimini kayıt içine alarak hem Zonguldak’a hem de ülke ekonomisine katkıda bulunulması hedefleniyor.