AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.
Çakır, AKP döneminde yapılan çalışmalara değinerek, sağlığın her vatandaşın kolaylıkla ulaşabildiği bir hizmete dönüştüğünün altını çizdi.
Tüm vatandaşlara eşit ve hakkaniyetli hizmet sunulduğunu ifade eden AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, açıklamasında şunları belirtti:
Sağlığımızı emanet ettiğimiz sağlık çalışanlarının çabaları her türlü takdirin üstündedir.

Ülkemiz, sosyal devletin bir gereği olarak, vatandaşlarını çağdaş standartlara uygun sağlık hizmet ve güvencesine kavuşturma çabasındadır. Bu çabada en büyük güç, her zaman üstün bir gayretle hizmet eden sağlık çalışanlarımızdır.
Son yıllarda ülkemizin kaynaklarını en iyi şekilde kullanarak, sağlık hizmetlerinin kalitesini yükseltmek ve vatandaşlarımızın bu hizmetlere kolay erişimini sağlamak hususunda çok yol aldık.

'SAĞLIKTA AYRIM YAPILMIYOR'
AK Parti döneminde yapılan çalışmalarla sağlık her vatandaşın kolaylıkla ulaşabildiği bir hizmete dönüştü. Sağlığa ayrılan pay arttı.
18 yaşın altındaki tüm nüfusu ve eğitim görenleri sosyal güvence aranmaksızın Genel Sağlık Sigortası kapsamına aldık. Sigortalı olsun veya olmasın herkesin acil durumlarda, salgın hastalık, iş kazası ve meslek hastalığı durumlarında her türlü sağlık yardımlarından ücretsiz yararlanmasını sağladık. Bütün vatandaşlarımız, yurdun her tarafında, sağlık ocaklarımızda herhangi bir sosyal güvenlik belgesi istenmeksizin ücretsiz hizmet alabiliyorlar. Artık tüm sağlık kuruluşlarımız ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımıza eşit ve hakkaniyetli hizmet sunuyor.
Sağlık çalışanlarını gelirlerinde artış sağlandı. Vatandaşın memnuniyeti arttı. Performansa dayalı ek ödeme sistemi getirdik. Böylece hekimlerin hastanelerde tam gün çalışmasını sağlayarak vatandaşlarımızın özel muayenehanelere gitme mecburiyetini büyük ölçüde azalttık.

'SORUMLULUKLARIMIZ BÜYÜK'
SSK'lı, Bağkur'lu, Emekli Sandığı mensubu veya yeşil kartlı, AK Parti döneminde ilacını kolayca alabilmeye başladı.
Bütün yapılanlar insan içindir. İnsanın layık olduğu şekilde hizmet alabilmesi içindir. Bizler yapılan reformlar ne kadar güçlü olursa olsun insana hizmetin insan eliyle olduğunu çok iyi biliyoruz. İnsana hizmetin olduğu, hele insan sağlığının konu olduğu her yerde fedakarlık vardır. Bunun için sağlık çalışanlarımızın sorumluluğu ve bizim onlara karşı sorumluluklarımız büyüktür.

'BAŞARI DİLİYORUZ'
Sağlığımız için gece gündüz her yerde ve her koşulda büyük özveriyle görev yapan, kendisini 'insana hizmet' ilkesiyle mesleğine adamış sağlık çalışanlarımız kutsal bir görevi yerine getirmektedir. İnsan sağlığının korunması ve hastaların sağlığına kavuşması ve sorunlarının giderilmesi için sağlık çalışanlarının gösterdikleri çabaları takdirle karşılıyoruz. İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla, daha sağlıklı toplum için emeği geçen doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını gönülden kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.