CHP Zonguldak Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali İhsan Köktürk, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in cevaplaması için TBMM'ye verdiği soru önergesine verilen cevapların kamuoyunu tatmin etmediğini belirterek, "İbrahim Şahin, soru önergelerine yanıt vermiyor, veriyormuş gibi yapıyor. Adeta TBMM ile dalga geçiyor. Soru önergelerine eksik ve yanlış bilgilerle yanıt veriyor" dedi.
Köktürk, açıklamasında şunları söyledi;
"TRT LARA DİNLENME
KAMPI'NI SORDUK"
"TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in kızı ve arkadaşları için, TRT Tunca Toskay Film Çekim Platosu Destek ve Eğitim Tesisleri  Ocak ayında açılmıştı. Buna ilişkin haber, 26 Ocak 2010 tarihli Cumhuriyet gazetesinde yayınlandı. Bunun üzerine Kurum'dan yapılan açıklamada; 'TRT'nin Antalya Lara'da bulunan ve atıl biçimde çalıştırılan dinlenme kampı Sayın İbrahim Şahin döneminde yenilenmiş ve işleyişinde büyük bir dinamik kazanmıştır. Kamp sadece TRT çalışanlarının yararlandığı zarar eden bir işletme olmaktan çıkmış; dinamik olarak bütün yıl hizmet veren ve kamuya zarar oluşturmayacak seviyeye gelen bir işletme olmuştur. Yakın zamana kadar yılın büyük kısmı boş duran TRT Lara Dinlenme Kampı, talep olursa kışın da hizmet vermekte ve bu hizmet karşılığında belirli bir ücret almaktadır. Hal böyleyken Lara kampında kış aylarında ücretli olarak tatil yapan öğrencileri Sayın İbrahim Şahin'in yakınlığıyla ilişkilendirmek çirkin bir yakıştırmadır. TRT Lara kampı herkese ve her kesime açıktır. Ücreti karşılığında bu kampı herkes kullanabilir. Basın yoluyla bir işletmecilik başarısını gölgelemek ve iftira atmak isteyenler; kamu mallarını nasıl etkin, verimli ve dinamik işlettiğimizi daha iyi araştırmalıdırlar?' denilmişti.
"KONUYU TBMM'YE TAŞIDIK"
"Bu açıklamadan sonra verdiğimiz soru önergesi ile konuyu TBMM gündemine taşıdık. Önergede yanıtlanması istenen sorularımız şunlardı; TRT Tunca Toskay Film Çekim Platosu Destek ve Eğitim Tesisleri'nin kamuya açılmasına ve ücretini ödeyen herkesin bu tesislerinden yararlanmasına ilişkin bir yönetim kurulu kararı alınmış mıdır? Alınmış ise bu kararın tarih ve sayısı nedir? TRT Tunca Toskay Film Çekim Platosu Destek ve Eğitim Tesisleri'nden Kurum ve kamu personeli olmayanların yararlanmasını düzenleyen bir yönetmelik çıkarılmış mıdır? Çıkarılmış ise bu yönetmelik resmi gazetede yayınlanmış mıdır? TRT Tunca Toskay Film Çekim Platosu Destek ve Eğitim Tesisleri'nin kamuya açıldığı isteyen herkesin ücreti karşılığında bu tesislerden yararlanabileceğine ilişkin bir açıklama ya da duyuru yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu duyuru hangi tarihte nerelerde yapılmıştır? TRT Tunca Toskay Film Çekim Platosu Destek ve Eğitim Tesisleri'nin kamuya açılmasına ilişkin uygulamadan sonra tesisin ilk konukları Genel Müdür İbrahim Şahin'in kızı ve arkadaşları mıdır? TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in kızı ve arkadaşlarından önce bu tesislerden yararlanan vatandaşlar olmuş mudur? Olmuş ise hangi tarihlerde kimler yararlanmıştır ve ne kadar ücret ödemişlerdir? İbrahim Şahin, 23 Kasım 2007?de göreve başlamıştır. İbrahim Şahin, genel müdür olduktan sonra TBMM'ye 200'den fazla soru önergesi verilmiştir. İbrahim Şahin soru önergelerine yanıt vermiyor, veriyormuş gibi yapıyor. Adeta TBMM ile dalga geçiyor. Soru önergelerine eksik ve yanlış bilgilerle yanıt veriyor. TRT ile ilgili olarak verilen soru önergeleri Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aracılığı ile yanıtlanıyor. İbrahim Şahin, eksik ve yanlış bilgilerle hazırladığı 'cevapları' altına imzasını atarak Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a gönderiyor. Bülent Arınç da TRT'den gelen yanıta bir üst yazı ekletip imzasını atıyor ve önergeyi veren milletvekiline gönderiyor. Sayın Bülent Arınç, kendi imzası ile milletvekiline gönderdiği yanıtta ne olduğunu bilmiyor olmalı... İbrahim Şahin Bülent Arınç'a bir nevi kurye muamelesi yapıyor. Sayın Arınç, TRT genel müdürü milletin iradesiyle, parlamentoyla adeta dalga geçiyor. TRT'den gelen belgeleri imzalamadan önce lütfen okuyun. Bir milletvekili olarak anayasal ve yasak haklarımı kullanmaya devam edeceğim. Yanıt alamadığım sorular için 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca yeni bir başvuru yapacağım."