"Tarihin tanıklık ettiği emperyalizme karşı verilen ilk ve en büyük, en önemli savaş olan "Ulusal Kurtuluş Savaşı"nın önderi M. Kemal Atatürk"ü aramızdan ayrılışının 71.yıl dönümünde bitmeyecek özlem, sevgi ve rahmetle anıyoruz" diyen CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, açıklamasında şunları kaydetti:
"Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olduğu ilkesinden yola çıkarak kurduğu Cumhuriyet, laik ve demokratik yapısıyla tüm dünyanın haklı takdirini kazanmış örnek alınan bir model durumuna gelmiştir.
Cumhuriyet yönetimi, toplumu ümmetten ulus, bireyi kuldan yurttaş konumuna yükselten bir 'Aydınlanma Devrimi'dir.
Büyük Önderimiz M. Kemal Atatürk'ün yönlendirmesiyle gerçekleştirilen devrimlerle, eğitim ve sağlık alanında yaptığı reformlarla, çağdaş, laik ve üniter toplum yaratma çabasıyla tüm dünyada hayranlık uyandırmış olan cumhuriyetçi yönetim anlayışı, ülkemize katılımcı ve çoğulcu demokrasinin gelmesini sağlamış, ulusal dayanışmayı diri tutmuş hukukun ve emeğin üstünlüğünü toplum yaşamına geçirmiştir. Tarihin altın sayfalarına "Türk Devrimi" olarak geçen bu hareket 20. yüzyılın en önemli çağdaşlaşma hareketlerinden biridir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin vazgeçilmez önemdeki niteliklerinden biri de "Ulus Devlet" olmasıdır. Türkiye Cumhuriyet'i ulusal sınırlar içinde etnik kökeni ne olursa olsun aynı geçmişi ve geleceği paylaşan yurttaşların oluşturduğu bir ulus devlet olarak kurulmuştur. Ve yurttaşlık bağı ile bağlı olan herkesin ortak yurdudur.
Tekil devlet yapımız, ulusal birliğimizin, huzurun ve toplumsal barışın en önemli güvencesidir.
Atatürk"ün kurduğu bu Cumhuriyetin temel niteliklerinin tartışmaya açılmak istenmesi ile başlayan süreç bugün içeriğinde ne olduğunu kimsenin bilmediği sözde 'açılım' hamlesiyle devam etmektedir.
Yaşamını milletine adayan, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni ve güçlü bir devlet yaratan Atatürk, köylüsüne, kentlisine, askerine, polisine, öğretmenlere, sanatçılara, sporculara, Türk kadınına, çocuk ve gençlere? Kısacası toplumun tüm kesimlerine değer vermiş ve onların bitmeyecek sevgisini kazanmış ender devlet adamlarından biridir. O bir halk adamıdır. Söylemiş olduğu  "Benim için en büyük makam ve ödül, Türk milletinin bir ferdi olarak yaşamaktır." sözü de bunun kanıtıdır.
Türk Ulusu'nun çok büyük bedellerle kurduğu bağımsızlığını ve birliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü, Cumhuriyet'i ve demokrasiyi korumak, savunmak her yurttaşın bu arada ülkeyi yönetenlerin -Atatürk"ten miras - anayasal görevidir.
10 Kasımlar sahte üzüntülerin değil bir dirilişin, doğuşun, ayağa kalkışın yıldönümleri olmalıdır.
71 yıl önce 10 Kasım sabahı aramızdan ayrılan ATA'mızın mavi gözleri bu yurdu bir daha göremeyecek ama kurduğu CUMHURİYET sonsuza kadar yaşayacaktır.
ATAMIZI ÖZLEM VE SAYGIYLA ANIYORUZ?"