Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen "Heccav Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası" oyunu, Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği'nin organizasyonuyla 11 Mart 2010 Perşembe günü Çaycuma'da tiyatro severlerle buluştu. İki seansta 550 kişinin izlediği oyun, izleyicilerden büyük alkış aldı.
Ekin Tiyatrosu bünyesindeki Karınca Çocuk Tiyatrosu tarafından sahnelenen Haluk Işık'ın yazıp, Bülent Yıldıran'ın yönettiği "Şarkıcı" adlı çocuk oyunu da gün boyunca büyük bir çoğunluğu köylerden gelen bin 400 okul öncesi ve ilköğretim öğrencisine oynandı. Semih Çelenk tarafından 2008 yılında yazılan 'Heccav - Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası' oyunu, aynı ismi taşıyan kitaptan uyarlandı. Oyun, Türk tarihinin en önemli yergicilerinden olan Şair Eşref'in hayatından kesitleri, 2000'li yıllara taşıyor.
Oyun sonunda Eğitim sen üyesi Beyhan Göktaş tarafından Ekin Tiyatrosu oyuncularına çiçek verildi. Beyhan Göktaş, bu yıl Köy Enstitülerinin 70. kuruluş yıldönümü olduğunu hatırlattı. Göktaş, Köy Enstitüleri anısına Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin Çaycuma'da tüm ilköğretim okul kütüphanelerine setler halinde kitap vereceğini belirterek, Ekin Tiyatrosu oyuncularının da oyunun bir seansının gelirini bu kampanyaya katkı sunmak için oynadıklarını söyledi.
Eğitim sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, tiyatro gösterisiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Eğitim Sen olarak, bu tür etkinliklerle yaşadığımız kentin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bugün, sıkışan eğitim sistemi ve yaşamın diğer alanlarında kendilerini ifade edemeyen, sanat ve kültürel değerlerle buluşamayan geleceğimiz olan çocuklarımızı tiyatroyla sanatla buluşturmanın heyecan ve coşkusunu yaşadık. Yine tiyatroda simge olmuş ve seçtikleri oyunlarla güncel konuları işleyen Ankara Ekin Tiyatrosu'nu tiyatroya, sanata önem veren Çaycuma halkıyla dördüncü kez buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Hem 'Şarkıcı' çocuk oyununa hem de 'Heccav - Yahut Şair Eşref'in Esrarengiz Macerası' oyununa büyük bir ilgi oldu. Öğrenci velilerimize, öğretmenlerimize, okul idarecilerimize, Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğüne, okul servis şoförlerine ve Çaycuma halkına teşekkür ediyoruz.  Eğitim sen olarak, benzeri etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.