Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Giresun İli Görele İlçesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ni ziyaret etti.
CHP'DEN ZİYARET
CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin'i ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret etti.
Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Osman Yayla, "Ziyaretimizin amacı, Genel Başkanımız ve Genel Merkezimiz bizden şehrin sorunları hakkında detaylı bir rapor istedi. Başkanımızı zaman zaman ziyaret edip görüşüyoruz, sorunlarını biliyoruz. Ama raporu hazırlamadan önce ziyaret edip bize söylemek istediklerini öğrenmek ve raporumuzu tamamlamak için Derneği ziyaret ettik" dedi.
Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin ise şunları söyledi:
"AVRUPA'DA YÜZDE 5 RAPOR
VERİLİYOR, İŞE GİRİLİYOR"
"Değerli Başkanımıza ve yönetimine bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Biz Dernek olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazı engellemelere karşı, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim sorunlarımız belli, Türkiye'de sakatlık raporu bundan 1,5 yıl önce yüzde 40 veriliyordu. Ama şimdi yüzde 25 veriliyor. Ben daha önce sakatlık raporunu yüzde 45 almıştım. Ama bugün rapor almaya gitsem, yüzde 25 rapor ancak verilir. Avrupa bir sakata yüzde 5 rapor veriliyor. Ve o raporla işe sakat olarak giriyor. Ama Türkiye'de ise yüzde 25 veriliyor. Ama işe giremiyor. Biz bundan yakınıyoruz. Ama bu hükümetimiz hep kötü iş yaptı demiyoruz. İyi şeylerde yaptı. Yatalak hastalarımıza bakanlara maaş bağlandı. Biz iyi iş yapanı her zaman yanında olduk ve alkışlarız. Biz bölge milletvekillerinden bu rapor konusunda yardımlarını bekliyoruz."
GÖRELELİLER
DERNEĞİ'NDEN ZİYARET
Giresun İli Görele İlçesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma Derneği Başkanı Yusuf Hıdır ile Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Dernek Başkanı Yusuf Hıdır, ziyarette yaptığı konuşmada, 7 Kasım'da olağanüstü kongre yaptıklarını ve yeni seçilen Yönetim Kurulu arkadaşlarıyla birlikte hemşehrilerine sınırsız hizmet etmeyi hedeflediklerini ve eski günlerine dönmeyi arzuladıklarını belirtti. Zonguldak'ta yaşayan tüm Giresunlu hemşehrilerini bir araya getirmeyi planladıklarını söyleyen Başkan Hıdır, çok güçlü bir dernek yapısı altında ayakları yere sağlam basan ve ses getiren hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını ve başarılı olacaklarını ifade etti.
Hıdır, önümüzdeki günlerde derneğin adını "Öz Giresun" olarak değiştirmeyi düşündüklerini ifade ederek, "İddialı olmak zorundayız. 1971'de bir derneğimiz vardı, mükemmel bir dayanışma içersindeydik. Şimdi tekrar o güzel günlere dönmek istiyoruz. Biraz zamana ihtiyacımız var. Yeni yıl içerisinde bir gece düzenleyeceğiz. İlk planda tüm mahalleleri gezerek hemşehrilerimizle tanışmak istiyoruz. Yönetim Kurulu olarak ziyaretlerimize başladık. Görev almak isteyen tüm hemşehrilerimizi Ketenci İşhanı'ndaki derneğimize bekliyoruz" dedi. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin de, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Hıdır ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür etti.