Zonguldak bölgesinde 30 yıldır arıcılık ile uğraşan ve Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Selahattin Güney, arıların ürettiği Propolis maddesi ve kestane balı ile sakız üretimini hayata geçirdi. Sakızın isim hakkı ve sağlık bakanlığında da izinlerini alan Güney, her biri 4 gram olan kutusunda 15 adet sakız bulunan kutuların yurt dışına da ithal edeceklerini söyledi. Uzun yıllardır yapılan çalışmalar sonrasında bu ürünü elde ettiklerini kaydeden Güney, "Uzun yıllar oldu diyebilirim, yaklaşık 5 yıldır propolis ile ilgili çalışmalarım devam ediyordu. İnternet sayfalarında yabancı ülkelerde yapılan çok çeşitli propolis katkılı ürünler görüyordum, bunların içinde sakız çok ilgimi çekmişti. Çalışmaların sonu hamdolsun istediğim gibi oldu ve propolisli sakızı ürettik. Arıcı dostlarımızın çoğu bu değerli ürünü kazıyarak atıyordu, bundan böyle ülkemizde propolis farklı bir ürün olarak tüketime sunulmuş oldu. İnşallah devamlılık sağlayarak arıcılarımızın bu güne kadar attıkları propolisler bundan böyle daha iyi değerlenerek ekonomilerine katkı sağlayacaktır. Bilindiği gibi Propolis çok güçlü bir doğal antibiyotik bunun yanında Kestane balı antioksidan deposu, tarçın ve mentol ile aromalandırılarak harika bir ürün ortaya çıkmış oldu. Bu sakız toplarını çiğnerken ağzınıza sakızın içinden kestane balının aktığın hissetmek apayrı bir lezzet veriyor." dedi.