Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği "Hukuk Devleti, Yargı Bağımsızlığı ve Anayasa" konulu konferansa konuşmacı olarak Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ümit Kocasakal katıldı. Cumartesi günü GMİS Şemsi Denizer Salonu'nda yapılan konferansa; ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, GMİS Genel Sekreteri Taci Alkaya, ZOKEV Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Coşgun, Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci, TKP İl Başkanı Sami Baykut, ZKÜ Rektör Adayı Prof.Dr.Yadigar Müftüoğlu ve bir çok sivil toplum örgütünün temsilcileri ve avukatlar katıldı.  Konferansta açılış konuşması yapan ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz şunları söyledi;
"Şu an Türkiye'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı yoğun bir karalama kampanyası ve saldırılar var. Bu saldırılar içeriden ve dışarıdan sürdürülüyor. İçerden AKP iktidarı ve Fettullah Gülen cemaatinin yoğun baskılarını zaten yaşıyoruz. Dışarıdan da Avrupa Birliği ve ABD bu saldırıları devam ettiriyor. Bunu İngiliz bir gazeteci de gündeme getirdi. 'Türkiye'de AKP ve Fethullah Gülen 28 Şubat'ın öcünü almaya çalışıyor. Ama bunu savcılar görmüyor. Savcılar gerçeğin peşinde değiller, askerler ezilmeye çalışılıyor. Avrupalılar Ergenekon davasına inanmıyorlar' aynen söylediği bunlar. Yabancı bir gazeteci bu kadar dürüstçe davranabiliyor. Israrla hukuk devleti diyoruz yargı bağımsızlığı diyoruz."
Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ümit Kocasakal, referandumda "evet" oyu kullanacak solcuların, genetiği değiştirilmiş solcular olduğunu söyledi. Kocasakal, anayasadaki değişikliklere neden "hayır" denilmesi gerektiğini madde madde anlattı. Kocasakal konuşmasında şunları söyledi; 
"BİZ YARGI BAĞIMSIZLIĞI DİYORUZ,
ONLAR YARGI HAZIMSIZLIĞI DİYOR"
"Ben 'aydın' olarak anons edilmekten rahatsızlık duyuyorum. Siyasi iktidarın ve onun uygulamalarını meşrulaştırmayı hedefleyen, kendine 'aydın' diyen bir sürü insan var. Ben bunlara GDH'ler diyorum. Yani, 'Genetiği Değiştirilmiş Halleri.' İçinden bütün o minimum her şeyi çıkarıp alınmış bunların. Bir de bunlara fazla miktarda 'F' vitamini verilmiş, bütün metabolizma bozulmuş. Ayrıca GDS'lerimiz var. Yani 'Genetiği Değiştirilmiş Solcularımız.' Yeni anayasa paketine 'evet' diyecek solcular bunlar. Bu Anayasa değişikliği ile beraber ayağa pranga olan yargı, yasama ve yürütmeye bağlanmak suretiyle gidiyor. Bu referandum değil, Plebisit. Aslında yapmak istediği şey değil. Yapacağı şeyi halka onaylatmaktır. Yargıyı hedef tahtasına koydular. Bir tarafta millet var, bir tarafta anayasa var. Anayasa ile milleti karşı karşıya getirdiler. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyor, 'Meclis'indir' demiyor. Nasıl olur da anayasayla milleti karşı karşıya getiriyorlar. Bu anayasa değişikliğindeki ana yemek, yargıyı yemek. Ana yemek bu. Ama bu yutulması, yenilmesi zor bir yemek… Mideye oturur bir anda. O zaman bunu soslamak lazım. Buradaki niyet biz 'yargı bağımsızlığı' diyoruz, onlar da 'yargı hazımsızlığı' diyor. Onlarda yargı hazımsızlığı var."
"YARGIYI ELE GEÇİRME PLANINA
MİLLETİ DE ORTAK EDİYORLAR"
"12 Eylül Anayasası'nı beş general hazırladı, bunu da bir general hazırlıyor. Bunun arasındaki fark ne? Sadece yargıyı ele geçirme planına milleti de ortak ediyorlar. Ama ölüler bile gelse başaramayacaklar. Türkiye bir yol ayrımına gelmiş bulunuyor. Referanduma evet demek; Ülkemizde başka bayrakların dalgalanması demek, üniter devleti unutmak, ABD'ye 'evet', teröre 'evet' demektir. Ülkeyi iç savaşa sürüklüyorlar. Emperyalizmin oyununa gelmeyelim. Bu partiye oy verenler kendini vicdan süzgecinden geçirsin diyorum. En ufak bir şeyden şüphe duyuyorsanız bile referandumda hayır diyebilirsiniz. Baktık ki referandumdan 'evet' mi çıktı? Gerekirse ikinci istiklali yaparız."
Konuşmanın ardından salondaki katılımcılar Doç.Dr.Kabasakal'ı ayakta alkışladılar. ZKÜ Rektörü Prof.Dr.Bektaş Açıkgöz, Kabasakal'a plaket verirken, ADD Şube Başkanı Sabri Yavuzyılmaz da anı olarak madenci heykeli takdim etti.