Zonguldak Devlet Tiyatrosu, 15 Ocak'ta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile açıldı. İlk olarak "Töre" adlı oyunun sergilenmesi ile başlayan Devlet Tiyatrosu, Zonguldak halkının ilgi odağı oldu. Zonguldak Devlet Tiyatrosu Müdürü ve İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Yalçın Arslan, ilk oyunun ardından izlenimlerini gazetemize anlattı. Yalçın Arslan, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"TİYATROCULAR, PİYASAYI DA
HAREKETLENDİRECEK"
"Zonguldak halkının ilgisi oldukça büyüktü. Cuma ve Cumartesi günü olmak üzere ayda 4 oyunu izleyicilerle buluşturacağız. İzleyici ile buluşturacağımız ikinci oyun 'Şahane Düğün'. 'Töre' adlı oyunun ikinci gününde salon tamamen doluydu. Burada bilet kuyruğu vardı. En az 50 kişi kapıdan döndü. Samsun'dan sonra buraya gelen tiyatro ekibi, Samsun'da bile bu kadar ilgi olmadığını söylediler. İnsanlara duyuru yapmak amaçlı, 8 afiş kulesi yaptıracağız. Devlet Tiyatroları'nın Zonguldak'a gelmesi piyasayı da hareketlendirdi. Ekonomik olarak Zonguldak'a katkıları olacağını düşünüyorum.
Gelen konuklara Konser-Tiyatro Form dağıtıp, istek ve şikayetlerini bizlere bildirecekler. Biz de buna göre aynı oyunu gösterime sunabiliriz."