Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanlığı'nın Ekim ayı Genişletilmiş İl Divan Toplantısı, parti binasında gerçekleştirildi.
Divan toplantısına Kurucular Kurulu Üyesi ve Çorum eski Belediye Başkanı Prof.Dr.Arif Ersoy, SP İl Başkanı Necdet Sarı, ilçe ve belde başkanları ile üyeler katıldı.
Açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Necdet Sarı, 11 Temmuz'daki olaylı kongrenin ardından büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, bu sıkıntıların 17 Ekim'de Ankara'da yapılacak kongreyle son bulacağını söyledi.
Sarı sözlerini şu şekilde sürdürdü:
"KONGREYE ZONGULDAK
DAMGASI VURACAĞIZ"
"11 Temmuz kongresinde yaşadığımız istenmeyen olaylardan sonra sıkıntılar çektik. Ancak üyelerimiz bizleri bu zor günlerde hiç yalnız bırakmadı. Siz dostlar 'milli görüş'ün neferi olarak 3 aydır elinizden geldiği kadarıyla destek oldunuz. Bu karanlık günleri geride bırakacağız. Saadet Partisi olarak yolumuza devam edeceğiz. Biz Necmettin Erbakan hocamızın arkasındayız. Ben inanıyorum ki, bu topluluk son nefesine kadar partisine sadık kalacak ve bizi yok etmek isteyenleri hüsrana uğratacaktır. 17 Ekim'de Ankara'da yapılacak kongreye Zonguldak damgası vuracağız. O gün kimse izinli değil, herkes çoluğunu çocuğunu alacak ve Ankara'nın yolunu tutacak. Arabalarımızı şimdiden hazırladık. Kongrenin ardından Türkiye'de tek başına iktidar olmak için yolumuza devam edeceğiz. Bizim yüzde 30'lara çıkacak potansiyel bir gücümüz var. Bu gücü açığa çıkaracağız"
Sarı'nın konuşmasının ardından Kurucular Kurulu Üyesi Prof.Dr. rif Ersoy kürsüye çıkarak şunları söyledi:
"AMERİKA İSTEDİ DİYE
UÇAK ÜRETİMİNİ DURDURDUK"
"İnsanı yücelten, dayanıklı hale getiren onun inançları ve prensipleridir. Kişinin inandıkları doğruysa bütün güçlüklerin üstesinden gelebilir. Biz Malazgirt Savaşı'nı 'milli görüş' çizgisiyle kazandık ve Anadolu'yu fethettik.
Ancak Tanzimat döneminde sürekli batıyı taklit ederek bu çizgiden saptık. Koskoca bir cihan devleti zayıfladı. Anadolu'nun birçok yeri işgal edildi. Ama bir şekilde özümüze döndük. İstiklal Savaşı da, Malazgirt Savaşı gibi 'milli görüş' etrafında toplanılarak kazanıldı. Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatından 77 gün sonra Amerika ile stratejik bir anlaşma imzaladık. Bu anlaşma doğrultusunda uçak imal eden 5 ülke arasında olan Türkiye, artık uçak yapmamaya başladı. Niçin? Çünkü haramiler istemiyor diye. İktidara geldikten sonra haramilerin saltanatına son vereceğiz."