Gençlerbirliği’nden Fenerbahçe’ye transfer olan Kdz.Ereğlili başarılı futbolcu Orhan Şam, Fenerbahçe’ de kalıcı olmak istediğini söyledi.

 

Özel Yıldırım Koleji öğrencilerinin sorularını cevaplandıran Orhan Şam, Fenerbahçe'ye transferinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Fenerbahçe'de Alex'in yanında Emre, Gökhan, Santos ve Niang'ı çok beğendiğini belirtti. Orhan Şam, küçükken hangi takımı tuttuğu yönündeki soruyu ise, "Tuttuğum takım yok. Tuttuğunuz değil, doyduğunuz yer önemli. Biz profesyonel oyuncularız. Nerede daha çok forma giyebiliriz, nerede kendimizi daha rahat hissederiz, ona bakarız. Profesyonellik ön planda" diye cevapladı. Küçüklüğünden bu yana Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı hayal ettiğini belirten Orhan Şam, Fenerbahçe'nin de Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olması nedeniyle tercihini bu yönde kullandığını söyledi. Söyleşinin ardından okul yönetimi tarafından Orhan Şam’a çiçek ve teşekkür plaketi takdim edildi.

 

"AMACIM FENERBAHÇEYE’DE UZUN YILLAR HİZMET ETMEK"

Söyleşinin ardından Fenerbahçe'ye transferini değerlendiren Orhan Şam, transfer sürecinde 4 büyük kulübün kendisini istediğini, ancak Fenerbahçe'ye transferinin gerçekleştiğini söyledi. Transferinin kesinleştiğini sabah öğrendiğini belirten Orhan Şam, "Gençlerbirliği'nde 10 sene emek verdim. Böyle güzel bir şekilde oradan ayrılmak, kulübüme bir şeyler kazandırıp gitmek çok güzel. Fenerbahçe'ye transfer olmak da ayrı bir mutluluk. Bu senenin şampiyon takımı. Bunun için de ayrıca gururluyum. Tabii önemli olan oraya gitmek değil, önemli olan orada kalıcı olabilmek. Çok büyük bir kulübe, büyük bir camiaya, şampiyon takıma gidiyorum. Ama kendime de güveniyorum. Fenerbahçe'ye uzun seneler hizmet etmek istiyorum. Bunu da inşallah başarırım" şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

 

"DİĞER KULÜPLERDE DEVREDEYDİ AMA!..."

Transferi ile ilgili olarak diğer kulüplerinde devrede olduğunu belirten Şam, profesyonelliğin gerektirdiğini yaptıklarını söyledi. Şam “Diğer kulüpler de devredeydi. 4 büyük kulüplerin hepsi birbirinden değerli. Bu iş profesyonellik. Beşiktaş Mustafa'yı, Fenerbahçe beni kaptı tabiri caizse. Mustafa geleceği parlak bir futbolcu. Çok zor bir oyuncu. İyi yerlere geleceğini söylüyorum. Burada kulübün menfaatleri benim menfaatim önemli şeyler. Başkanımız da Fenerbahçe'yi tercih etti, biz de böyle tercih ettik.” dedi.

 

"ŞAMPİYON TAKIMDA OYNAMANIN ZOR OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Fenerbahçe’nin şampiyon olması ve takımda iyi oyuncuların bulunduğuna dikkat çeken Orhan Şam “Şampiyon takıma gidiyorum. Oynamak elbette zor orada. Ben bunun bilincindeyim. Kim hak ederse o oynar. İsimler kaliteli isimler. Gökhan Gönül kardeşim gibi sevdiğim bir insan. Gençlerbirliği Oftaşta onunla önlü arkalı oynuyorduk şampiyon olduğumuz dönemde. Bu da olabilir önlü arkalı da oynayabiliriz. Benim için önemli olan Fenerbahçe'ye güzel şeyler katabilmek. Yedek de kalsam, kadroya da giremesem ama oynadığım dönemlerde Fenerbahçe'ye bir şeyler katmak istiyorum inşallah.” diye konuştu

 

"BENİ GALATASARAY’A YAKIŞTIRMALARI ÇOK GÜZEL"

Kendisini daha çok Galatasaray’a yakıştırdıklarını kaydeden Şam “Galatasaray'a insanların yakıştırması güzel bir şey. Galatasaray zaten kısmetimiz Fenerbahçeymiş. Her zaman hayırlısını dilerim. Benim için hayırlısı Fenerbahçeymiş. İnşallah orada güzel başarılara imza atarız. Ben küçüklüğümden beri Bülent hocanın yeri bende hep apayrıdır. O hırsını azmini çalışma isteğini UEFA kupasında omuzu çıktığı halde oynaması kendisinin yeri bende ayrıdır. Onu örnek oluyorum onu çok seviyorum. Futbolu umarım onun yakaladığı başarıları yakalamak zor ama yakalarım.” dedi.

 

"İŞİM ZOR, YEDEK KALMAYI DA DERT ETMEM"

Kendi mevkisinde oynayan iki önemli isim olduğunu dile getiren başarılı oyuncu “Yobo ve Lugano oynuyor. Özellikle Lugano 8 golü var. Gökhan Gönül var. İşim çok zor. Ama zoru başarmak güzeldir. İnşallah başarırım. Adım adım bir yerlere gelmeyi istedim. 3 senedir istiyorlardı beni. Ama ben hep erken olduğunu söyledim. Ama şimdi zamanı geldi. Avrupa hedefim tabii ki var. Ama öncelikle Türkiye'deki büyük kulüplerde kendimi kanıtlamak. Ondan sonra Avrupa'ya gitmek. Şampiyonlar ligi hayalim vardı. Fenerbahçe da şampiyonlar liginde de inşallah oynarız ve hayallerimize kavuşuruz.” şeklinde düşüncelerini dile getirdi.

 

"EN BÜYÜK HAYALİM MİLLİ FORMAYI GİYMEK"

Hedeflerine birer birer ulaştığını ancak hayalinde ki en büyük hedefinin Milli Takım formasını giymek olduğunu kaydeden Orhan Şam “En büyük hayalim Avrupa'dan da ziyaret Avurpa'ya gitmesem de olur ama o A Milli formayı giymek. Onu giyemedim. Bütün milli takımın bütün kademelerinde oynadım. Ümit Milli takımda da kaptanlık yaptım. Çağıranların takdiri. Çağrılan kardeşlerimiz de hakediyor ki orada. En azında o havayı solumayı çok isterdim. O milli forma benim için apayrı bir yerde. Her şeyi bir kenara bırakırım milli formayı ayrı bir yere bırakırım. 80 defa milli oldum. Bunu yaşadım. İstiklal Marşını okurken tüylerim diken diken olur. En büyük hayalim A Milli takıma formayı giymek. Ama bugüne kadar da en azından 2-3 defa çağrılmayı galiba hakettiğimi düşünüyorum. Ama olmadı, pes edecek değilim, bu milli forma kim hakederse o alır, bir gün giyeceğimi düşünüyorum." dedi.