Alaplı Anadolu Lisesi tarafından "Sanat Akşamı" programı düzenlendi. Alaplı Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen programa Mili Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Uysal, Siyasi Parti ilçe Başkanları ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Programda konuşma yapan Alaplı Anadolu Lisesi Müdürü Cevat Çevik,  sanatın insanın duygu ve düşüncelerini ve heyecanlarının etkili bir şekilde aktarılması ve biçimlendirilmesi olduğunu belirtti.hayatın sanatla iç içe olduğunu ve sağlıklı, başarılı, mutlu bir insan olmanın yolunun sanatı sevmekten geçtiğini belirten Çevik," Tanımak ve tanınmak ihtiyacı içinde bir varlık olan insan sanatı asırlardır kendisinin ayrılmaz bir parçası haline getirmiştir. Edebiyat, resim, müzik, heykel, mimarı ve diğerleri gibi, insan ruhunun en doğal gıdasıdır sanat, onda kendimizi bulur, benliğimizi büyülü dünyasında eritir, ruhumuzun enginliklerini dinlendirir, hazların en yücesini onun aracılığı ile tadarız.
Hayatla sanat iç içedir. Sağlıklı, başarılı, mutlu bir insan olmanın yolu sanatı sevmekten geçer. Bu nedenle güzel sanatlar, gençlerimizin vazgeçilmez gayeleri, meşguliyetleri arasında yer almalıdır. Sanatla beslenmiş dimağlar, onunla bezenmiş gönüller, gençlerin hayata severek bağlanmalarını, daha bir güzel bakmalarını her işin ve olayın karşısında hoşgörülü, tedbirli, ağırbaşlı ve o nispette kararlı, azimli ve şahsiyetli olmalarını sağlar. Her mükemmel sanat eseri,onu ortaya koyan insanı ismiyle ölümsüzlüğe ulaştırır. İşte sanatçının zenginliği bundadır" dedi.
Sunuculuğunu Gökçem Bengi Akçay ve Gürkan Ahmet Demirden'in yaptığı 'Sanat Akşamı' programının birinci bölümünde Hanife Akar ve Fahrettin Aldırmaz, Ümit Yaşar Oğuzcan'a ait ' Sevi Şiiri'  ve 'Ayten' adlı şiiri,  Duygu Demircan,  Ahmet Muhip Dranas'a ait 'Fahriye abla" şiiri, Gökçem Bengi Akçay, Özkan Bozkurt ve Enes Kuvvetli Atilla İlhan'a ait ' Ben sana mecburum', 'Aysel git başımdan' ve Üçüncü şahsın şiiri' adlı şiiri ve Merve Nur Çiftçi tarafından Bahattin Karakoç'a ait 'Ihlamur çiçek açtığı zaman' adlı seslendirilen şiirler izleyicilerin beğenisin kazandı.
Programın ikinci bölümünde ise Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından   ' Vay benim halime', 'Kara sevda', 'Gelavera deresi', 'Savaşa gerek yok', ' We Will Rock You' ve Tokat Türküsü" adlı şarkılar seslendirildi.