Kilimli Belediye Başkanı Seçkin Özdemir, iktidarın çalışmaları ile doğalgazın 2013 yılı içerisinde Zonguldak kent merkezi ile birlikte Kilimli beldesine de getirileceğini söyledi. Doğalgaz ile başlanan alternatif enerjilere dönüşün atık sıcak sular ile devam edeceğini kaydeden Başkan Özdemir, 2013 yılı itibariyle hükümetimizin çalışmalarıyla Zonguldak'a ve Kilimli'ye doğal gaz gelecek. Bu alternatif enerjiye yönelik dönüşüm demektir. Yıllardan beri ÇATES'in ve özel şirketlerin denize attıkları sıcak sular artık Kilimli beldesinde alternatif enerji olarak kullanılacak. Şuanda bu konu TUBİTAK'ın projelerine, çalışma sistemine girmiştir. Yarın bir gün belki de rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi de kilimli de kullanılacaktır. Artık hiçbir şey hayal değildir. Bunlar bir bir yerine getirilebilecek hizmetlerdir.
SANAYİ GİDİYOR, TOPLU KONUTLAR GELİYOR
Başkan Özdemir, beldedeki önemli çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürdüklerini kaydetti. Başkan Özdemir, belediye binasının da bulunduğu sanayi bölgesindeki tüm binaların yıkılacağını, yerine ise toplu konutların geleceğini ifade etti. Yaklaşık 500 konutun yapılacağını anlatan Özdemir, Yeni sanayimiz tamamlandı. Eski sanayinin olduğu yerde belediye binamız da olmak üzere bu bölgede bulunan tüm binalar yıkılacak.
Oraya kent konutları, toplu konutlar gelecek. Bunlar TOKİ değildir. Özel yatırımcıların TOKİ sisteminde yapacağı konutlardır. Bu yatırım ise Kilimli'nin çevresel bir düzenlemesi demektir. Yaklaşık, 500 yeni konut demektir. Kilimli merkezinde bulunan mezbelelik alanların hepsinin kaldırılması ve beldenin kent hüviyetine dönmesi demektir dedi.