Zonguldak Kültür ve Eğitim Derneği (ZOKED) Başkanı Salih Alemdar, 4+4+4 kademeli kesintili eğitim kanununa eklenen bir maddeyle Bülent Ecevit'in isminin Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne (ZKÜ) verilmesi yasasının kabul edilmesiyle ilgili bir açıklama yaptı. Bülent Ecevit isminin Zonguldak Karaelmas Üniversitesine verilmesi sadece bir savunma göstergesi olduğunu ifade eden Alemdar, şunları söyledi:

"ÜNİVERSİTEYLE ÖZDEŞLEŞEN
ZONGULDAK VE KARAELMAS SİLİNDİ"
"Zonguldak'ta 40'ın üstünde sivil toplum örgütü bu değişikliğe karşı çıkarken; bu konudaki görüş ve düşüncelerini düzenledikleri ortak faks ve imzalarla Ankara'daki yetkililere iletmelerine rağmen bu değişikliğin yapılmış olması Zonguldak'ta üzüntü yaratmıştır. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne Bülent Ecevit'in isminin verilmesi için Ocak 2012 tarihinde kanun teklifi veren CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, bu kanun teklifini daha sonra geri çekmesine rağmen yasalaşmıştır. Zonguldak şehrinin tek üniversitesinin ZKÜ ile özdeşleşmiş olması ve bu isim hiç kimse kuruluşa rahatsızlık vermediği halde dururken değiştirilmeye kalkışılması ve ZKÜ'nün ismi Bülent Ecevit yapılması üzmüştür. Aslında verilen tepki Bülent Ecevit ismine karşı çıkmak değil; Zonguldak ve Karaelmas isimlerine sahip çıkmaktı."

"ZKÜ'NÜN İSMİNE HÜKÜMET SAHİP ÇIKMADI"
"Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin isminin değişikliğine hükümet ve Ak Parti Zonguldak Milletvekilleri karşı çıktılar mı? ZKÜ'nün isminin değiştirilmesi maddesi bu kanun teklifinden çıkarılması için AK Parti Zonguldak Milletvekilleri önerge verdiler mi? Ak Parti Milletvekilleri TBMM' kürsüsünden bu değişiklik hakkında lehte ve ya aleyhte çıkıp konuşma yaptılar mı? AK Parti teşkilatı ve milletvekilleri Zonguldak halkına bu konuda tatmin edici nasıl bir açıklama yapılacak mı? Ne zaman?"

"AK PARTİ BÜLENT ECEVİT'İ
ÇOK SEVDİĞİNDEN DEĞİL"
"Yasayla Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize Üniversitesi'ne, Sayın Abdullah Gül'ün Kayseri Üniversitesi'ne, merhum Necmettin Erbakan'ın Konya Üniversitesi'ne verilirken, aynı köken ve inançtan gelen bu isimlerin kamuoyunda tepki verilmesine örnek gösterilmek üzere merhum Bülent Ecevit'in isminin de Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'ne verilmesi sadece bir savunma göstergesidir."

"BÜLENT ECEVİT'İN İSMİ TABİİ Kİ
ZONGULDAK'A YAKIŞIR"
"1961 yılından 1999 yılı dâhil 5 dönem Zonguldak olmak üzere 9 dönem milletvekili seçilen merhum Bülent Ecevit; Başbakan, Başbakan Yardımcılığı ve Bankanlık görevlerinde bulundu ve 5 kez Başbakanlık görevinde bulunmuş olması da Zonguldak için önemli bir isimdi. 1961 seçimlerinden sonra CHP Ankara Milletvekili olan merhum Bülent Ecevit kurulan hükümette Çalışma Bakanı olarak 1963 yılında işçiler için toplu sözle hakkı veren, 1974 yılında CHP-MSP Koalisyon Hükümeti döneminde Kıbrıs Barış Harekâtı'nı gerçekleştirerek; emperyalist zihniyete kafa tutan, Kıbrıs Türkü'nü esaretten kurtaran ve Kıbrıs ve Kıbrıs Türk'ü için önemli kararların altına imza atarak tarihte iz bırakan önemli devlet adamıdır. İşte sadece bu önemli tarihi olaylarla tarihe mal olan merhum Bülent Ecevit'in ismi ZKÜ'nün yerine değil, Zonguldak'ta kurulması düşünülen yeni bir üniversiteye verilmesi daha çok yakışırdı."

"ZKÜ'YE BÜLENT ECEVİT
İSMİ VERİLEBİLİR DEMİŞTİM"
"Bülent Ecevit'in 5 Kasım 2006 tarihinde vefatından sonra isminin ZKÜ'ye verilmesi konusunda Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi olarak görüşüm sorulduğunda, merhum Bülent Ecevit'in hayatı boyunca ülkeye kazandırdıklarını dile getirerek olabilir şeklinde görüş bildirmiştim. Ne yazık ki o zamanki AK Parti teşkilatı ve onlar gibi düşünenler ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazı üst düzey yöneticileri, bu görüş ve düşüncemi hem sahsıma, hem milliyetçi duruş ve söylemlerime, hem de Türkiye Kamu-Sen'e yakıştıramadıklarını farklı ortam ve kurumlarda defalarca ifade etmişlerdi. 2006 yılında biz bu konu hakkında sadece gerekçeli olumlu görüş bildirirken 'Zonguldak ve Karaelmas' kaldırılsın demedim. Ama şimdi ne oldu? Bizim o zamanki görüşümüzü AK Parti hükümeti kanunla gerçekleştirirken, üniversite ile özleştirilmiş 'Zonguldak ve Karaelmas' isimleri yok edildi. ZKÜ'nün ismi Bülent Ecevit oldu. Şimdi AK Parti ve onun gibi düşünenler ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı üst yöneticileri sesleniyorum; çıksınlar ortaya o tarihte bize gösterdikleri o zamanki tepkilerini şimdi yine seslice Ak Parti ve hükümetine göstersinler. Nerde… İşte bunu yapmaya yürek ister."