Cumhuriyet Halk Partisi Alaplı ilçe Başkanı Nuri Tekin, 12 Eylül Pazar günü yapılan referandumda "evet" ve " hayır" oyu kullanan her seçmene saygı duyduklarını ve sandığa giderek sosyal sorumluluğunu yerine getiren herkese teşekkür ettiklerini söyledi.
12 Eylül'de yapılan referandumun ardından ortaya çıkan sonuçla birlikte kaybedenin Türkiye olduğunu ifade eden Tekin; " Ne yazık ki bu referandumun ardından ülkemiz daha karanlık günlere doğru yol almaya başlamıştır. Elbette ki takdir halkımızındır ve saygı duyuyoruz. Ancak halkımızda ilerleyen zamanlarda bizlerin ne demek istediğini anlayacaklardır" dedi.
Alaplı İlçe Teşkilatı olarak referandumda başaralı bir sonuç aldıklarına inandıklarını kaydeden Tekin," Alaplı şehir merkezinde toplan sandıklardan alınan sonuç "hayır" oldu. Bu bizim için bir başarıdır. Çünkü referandum boyunca CHP'den başka hiçbir parti gerek propaganda gerekse halkla diyalog konularında bulunmamıştır. Ve biz inanıyoruz ki CHP'nin oyları bölgemizde daha da artmıştır" dedi.
Alaplı'nın birçok köyünden de iyi sonuçlar aldıklarını ifade eden Tekin, " İktidar partisi yetkililerin köylülerimize ve vatandaşlarımıza yaptıkları bir sürü baskıya rağmen çok iyi sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. 12 Eylül referandumunda bizlere destek veren vermeyen tüm bölge halkına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.