Bağımsız adaylık sürecini değerlendiren Ali Uzun, CHP Zonguldak 1. sıra adayı Mehmet Haberal ile karşı karşıya getirilme tuzağına düşmeyeceğini vurguladı.

 

MHP Zonguldak İl Teşkilatı ile yürüttüğü görüşmelerin ardından, MHP Genel Merkezinin son dakikada Zonguldak ile ilgili farklı tasarruflar içerisine girdiği bilgisini almasıyla bu görüşmelerin sonuçsuz kaldığını ve bağımsız milletvekili adayı olduğunu belirten 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun, süreç ile ilgili açıklamalarda bulundu, Haberal ile karşı karşıya getirilme çabalarına tepki gösterdi.

 

“HABERAL HAKSIZ YERE

CEZAEVİNDE TUTULMAKTA”

Son birkaç gündür Zonguldak kamuoyunda dillenen, ulusal basına da yansıyan bazı üzücü yorum ve haberleri gördüğünü belirten Uzun, “Ben Başkent Üniversitesi çatısı altında ülkemize büyük eserler kazandırmış, dünya çapında bir bilim adamı Prof.Dr.Mehmet Haberal hocam ile birlikte çalışmaktan, üniversitenin her kademesinde çalışan diğer kişiler gibi büyük bir onur ve mutluluk duymaktayım. Sevgili hocam haksız yere cezaevlerinde tutulmaktadır. Burada en büyük kayıp Türkiye Cumhuriyetinindir. Biran önce özgürlüğüne kavuşup memlekete hizmet etmeye devam etmelidir. Siyaset uğruna uzun yıllar birlikte çalıştığım değerli hocam ile karşı karşıya getirilmek için oynanan oyunların ve çirkin yorumlar yapanların tuzağına düşmeyeceğim. Kendisi Ankara’dan müracaat etmiş ancak CHP Genel Merkezi Zonguldak’tan aday göstermiştir, kaderin ilginç bir cilvesi gerçekleşmiştir” dedi.

 

“ONUR MÜCADELESİ

VERMEKTEYİM”

Kendisine yapılan haksızlık nedeniyle onur mücadelesi verdiğini belirten ve Zonguldak kamuoyundan destek isteyen Ali Uzun yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi: Bulunduğum her ortamda Zonguldak’ın yanında olmaya devam edeceğim ayrıca Zonguldak’ın işçisi olmakta bana ayrı bir gurur verir. Bana yapılan büyük haksızlık karşısında milletimin desteği ile bir onur mücadelesi vermekteyim. Son dakikada seçilme hakkımızı adeta gasp etmek isteyenlere ve bizi bu noktaya getiren detaylara takılmıyoruz. Mücadelemiz kişisel taleplerimiz ya da ihtiraslarımız için değil tamamen Zonguldak içindir. Allah’ın izni milletimizin desteği ile Zonguldak 13 Haziran sabahı bir tarih yazacak, mecliste bir sandalye Zonguldak halkının olacaktır. Zaman zaman dile getirdiğim hakkında karar verilen değil karar veren Zonguldak olmalıyız hedefi ile Zonguldak’ın nasıl birlik beraberlik içerisinde olabileceğini ispat etmeye çalışacağız. Hayatım boyunca Zonguldak’ın yanında olmuş birisi olarak bugün kendisini Zonguldak’a emanet etmiş ve milletin her türlü ipoteğini kabul eden bunun dışında hiçbir ipoteği kabul etmeyen bir siyaset anlayışı ile halkımızın önündeyim. Açıklamalarımı çoğul yapıyorum çünkü bu tek başına bir Ali Uzun hareketi değildir.

 

“HALKIMIZIN

DESTEĞİNİ ALIYORUM”

Hiçbir abartı olmaksızın ifade ediyorum ki binlerce insanımızın mesajı ve desteği ile beni gerçekten sahiplenen tüm insanlarımız adına bu açıklamayı yapıyorum. Asla macera peşinde değilim, Zonguldak adına seçileceğime inandığım için bu yola girdim. Bağımsız adayın gücü milletin bizzat kendi gücüdür. Bu gücün meclise taşınmasına vesile olmaya çalışacağım. Ali Uzun’un adaylığı bu seçimlerde Zonguldak’ın bir bütün halinde meclise yürütecek köprüdür. Yürekten inanıyorum ki mecliste en büyük grup binlerce insanı ile Zonguldak’ın olacaktır. Zonguldak’ta bir olacağız, beraber olacağız, sorunları ve çözümleri akılcı yollarla değerlendireceğiz. Sonra Zonguldak adına milletimizi temsilen mecliste hakkımızı arayacağız. Ben buna sonuna kadar inanmışım. Çığ gibi büyüyen destekle 13 Haziran’da Türkiye Zonguldak’ı konuşacak, Zonguldak Türk siyasetine partilerin genel merkezlerine büyük bir mesaj gönderecek. Açıkça diyorum ki artık listeler kesinleşmiştir. Herkes inandığı adayın peşinden gitsin, Zonguldak’ın gücüne inananlarla kurduğum köprüden meclise geçsin. Sonuç olarak halkın huzurundayım, gece gündüz çalışacağız ve sonucu hep birlikte göreceğiz. Göster gücünü Zonguldak diyor ilk günden ilgi ve destek ile bana büyük moral veren tüm Zonguldak’a sevgi ve saygılarımı sunuyor, desteğini esirgemeyen tüm halkımıza şükranlarımız arz ediyorum” dedi.