Cumhuriyet Halk Partisi 22. Dönem Milletvekili Nadir Saraç, CHP Zonguldak İl Örgütü'nde partililer ile buluştu.
Zonguldak'a gelerek partililer ile buluşan CHP Zonguldak 22. Dönem Milletvekili Nadir Saraç, ülke gündemini değerlendirdi. CHP Zonguldak İl Başkanı Osman Yayla ve CHP Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ile partililerin hazır olduğu toplantıda konuşan Nadir Saraç, öncelikle kongre süreçlerini atlatıp seçim hazırlıklarına başlayacaklarını söyledi.
Toplantıda konuşan CHP Zonguldak Başkanı Av. Osman Yayla ise ileride önemli bir sürecin kendilerini beklediğini söyledi. Yayla, "CHP, bir önceki dönem milletvekilleriyle, genel merkeziyle ve tüm üyeleriyle bütündür. Ülkenin sorunları hepimizin sorunlarıdır. Süreç itibariyle ülkemiz, karanlık süreçten geçiyor. Daha bu gün bile gündem değişmiştir. Acımasızca yargıda, TSK' da, kadro mecrasında işlemler, eylemler devam etmektedir. Siyasi irade ideolojisini gerçekleştirebilmek için ne gerekiyorsa yapmaktadır. Bir hukukçu olarak yapılanları her gün izledikçe ürperiyorum. Bize gerçekten her zamandan fazla görev düşüyor. Her zamankinden fazla birbirimizle el ele vermeye birbirimize sarılmaya ihtiyaç var. Hepimiz aklımızı başımıza toplayalım. Önümüzde bir seçim var. Bu yöremiz, beldemiz ve hatta ülkemiz için belki son şans demeyelim. Yanılma payı var ama önümüzde gerçekten çok önemli bir süreç var. Bu süreç iyi geçirilmelidir. 6 Mart 2010 tarihinde il kongremiz var. Esas görevimiz ülke meselelerini çözmektir. Kongremizi tamamlayıp asli görevimizin başına geçeceğiz. Asla camiamızı zora sokacak icraat içinde olmayız" dedi.
Toplantıda konuşan CHP 22. Dönem Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç ise ülke gündemini değerlendirdi. Yapay sorunları kenara bırakıp asıl sorunların tartışılması gerektiğini söyleyen Saraç, "İl başkanım gerek Zonguldak genelinde kongre süreci gerekse ülke genelindeki sürecini özetlemeye çalıştı. Önümüzde 6 Mart 2010 tarihinde il başkanlığı kongresi var. Beni sadece 6 Mart 2010 kongre tarihi düşündürüyor. Aday arkadaşlarımız el ele, kol kola gelir. Ama 7 Mart 2010 sabahından itibaren ülkenin içinde bulunduğu olağan dışı durumlar için ne yapabiliriz? 2011 genel seçimleri var. Başbakan seçimlerin 2011'de yapılacağının altını çiziyor. Ama ben genel seçimin 2011'den geriye, yani 2010'un Ekim-Kasım aylarına çekileceği düşüncesindeyim. Yapay sorunları bir kenara bırakıp ülkemizdeki asıl sorunları tartışmalıyız. Biliyorsunuz bu gün iki eski kuvvet komutanı sorguda. Geçtiğimiz hafta Türkiye tarihinde ilk kez bir Cumhuriyet Savcısı tutuklu bulunmakta. Bunun bir de öbür yüzü var. Asıl yangın orada insanlar evine ekmek götürebilmek için inanılmaz bir açmaz içinde. CHP olarak önümüzdeki günlerde bir kurultay süreci yaşayacağız. Bu süreci aştıktan sonra kurultayımızı en sağlıklı bir şekilde yapıp, erken genel seçime hazırlanma gibi Zonguldak örgütümüzü hazır hale getirmeliyiz" diye konuştu.