Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Necdet Sarı, beraberindeki yönetimiyle birlikte İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi’yi ziyaret ederek, Özel İdare’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. İl Başkanı Sarı, seçimlere üç buçuk ay gibi bir zaman kalmasına rağmen Zonguldak’ta seçim havasının olmadığını belirterek, “Vatandaş seçim havasında değil, geçim havasında. Bizde seçim çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz. Artık siyasetçilerimizin derdi vatandaşa en iyi hizmet olmalı. Hepimizin derdi seçim değil, geçim olmalı” dedi.
İl Genel Meclis Başkanı İsmail Terzi de, SP yönetiminin yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İl Özel İdaresi’nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Bu sene köylerde sadece altyapı için 30 milyon TL’ye yakın yatırım yapılacağını belirten Meclis Başkanı Terzi, “Ben 7 yıldır Zonguldak’ın tümüne hizmet etme çabasındayım. Yaptığımız hizmetleri yılda birkaç defa kamuoyuyla paylaşıyoruz. İsteyen meclis toplantımızda Zonguldak için yaptığımız çalışmaları izleyebilir. Bütün siyasi partilerde toplantılarımızı takip edebilir. Artık teknoloji gelişti, hiçbir şeyi gizlemenin mümkünatı yok. Şu ana kadar Zonguldak’ın köylerine bütçe imkânlarımız çerçevesinde hizmet yapmaya çalışıyoruz. Zonguldak’ın sadece köylerinin altyapısına 170 milyon TL civarında para harcadık. Bunun içinde KÖYDES, Özel İdare ve İller Bankası’nın ödenekleri de dahil. Bu sene yine sadece köylerin altyapısına 30 milyon TL’ye yakın yatırım yapacağız. Aynı zamanda yine bu sene köylerin çöp toplama işine giriyoruz. Biz köylerimizdeki çalışmaları sadece bir yıllık değil, üç-beş yıl sonraki yatırımı düşünerekten yapıyoruz. Köylere sıcak asfalt veya beton yol yaptığımızda altyapı hizmetleri yaparken, kırılacağından o nedenle köy yollarını parke döşeyerekten hizmet yapmaya çalışıyoruz” dedi. 
“HEDEF ÇÖP SORUNUNU ÇÖZMEK”
Hedeflerinin arasında köylerde yol, su ve kanalizasyon sorununu çözmek olduğu gibi çöp sorununu da çözmek olduğunu vurgulayan Meclis Başkanı Terzi, “Bizim önceliğimiz vatandaşın her türlü amaçla kullandığı suların kirlenmemesidir. Biz önce bu suları kirleten yerlerden önlem almaya başladık. Bir işi bitirmemiz için bir yerden başlamak gerekiyor. Bununla ilgili Türkali ve Göbü sahiline çöp konteynırları yerleştirdik. Kanalizasyon içinde öncelik arz eden yerlere atık su arıtma tesisi yaptık. Paramız oldukça bütçemizden hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Özellikle kalabalık mahallelerin çöp ve kanalizasyon sorununu çözmeye çalışacağız. Hedefimiz çevreyi temizlemek adına çöp sorununu çözmek olacak. Çöp sorunu inşallah bu sene halledilecek” dedi.
Kanalizasyon arıtma sistemiyle ilgili de yapılan çalışmaları dile getiren Terzi, “Kanalizasyon işinin tam arıtmalı olmadıkça, köylerde arıtma sistemi kurulması taraftarı değilim. Köye döşeyelim boruyu, ama vereceğimiz yer, ya bir dere, ya da deniz olacak. Bunun için çok sistemli ileriye dönük çalışma yapılması lazım. Genelde su kaynaklarımız dere yataklarında veya orman meyillerinde. Biz kanalizasyon atıklarını buralara verirsek, içme sularımız kirlenir. İnşallah gün geçtikçe daha iyi olacak. Çünkü iyi bir mesafe aldık” şeklinde konuştu. SP İl Başkanı Necdet Sarı da, Meclis Başkanı Terzi’ye muhtarların kendisine ilettiği sorunları anlattı. Muhtarların köy yollarının yapımı için çimento yerine hazır harç talebi olduğunu dile getiren Başkan Sarı, şunları söyledi;
“Muhtarlarla yapmış olduğumuz görüşmelerde mahallelerin çöp sorunlarını dile getirdiler.  Bir de köy ve mahallelerin altyapı sorunu var. Mesela köylere yol veya altyapı çalışmaları için muhtarlara çimento gönderiliyormuş. Muhtarlar bu iş için çalıştıracak insan bulamıyor. Genelde köylerde gençler kalmadığı için yaşlılara da ağır iş yapamadıklarından muhtarların işleri zamanında bitirememe gibi ortaya bir sorunları çıkıyor. Buralara çimento gönderileceğine bir firmayla anlaşılarak hazır harç getirilse, daha iyi olacağı düşünülüyor. Muhtarlarımızın hazır harç talebi var.”